Hlavní obsah

Roddick obhajuje na londýnské trávě 4 tituly

Eurotip.cz

Kromě trofeje z Washingtonu se Andy Roddick loni radoval i na turnaji Queen's Club v Londýně, kde nenašel přemožitele už dlouhé čtyři roky. Letos tak nesmí na svém nejoblíbenějším místě okruhu ATP chybět a opět chce bojovat o prodloužení své vynikající zdejší bilance. Jakožto nasazený vstoupí do turnaje druhým kolem, ve kterém narazí na silného protivníka - krajana Robbyho Ginepriho.

Článek

Na Ginepriho má však Roddick velmi dobré vzpomínky, porazit ho totiž dokázal už dokonce sedmkrát a to naposledy před dvěma lety v Indianapolis. Ve městě známém především automobilovým závodem se střetli i o dva roky dříve, kdy se z prozatím jediného vítězství radoval o dva měsíce mladší Američan.

Andy Roddick je současnou světovou tenisovou šestkou a loni si kromě zmíněných turnajových vítězství zahrál i finále v Memphisu, kde se na jeho úkor radoval z titulu Tommy Haas. Ani letos zde na nejvyšší stupínek nedosáhl, jelikož už ve druhém kole nestačil na Soderlinga. Týden předtím ale pozvedl nad hlavu trofej v San Jose, kde ve finále zdolal Radka Štěpánka. Titul oslavil i krátce poté, když přemožitele tentokrát nenašel v Dubaji.

Ve Spojených Arabských Emirátech nekryl už Roddickovi záda zkušený kouč Jimmy Connors, který krátce předtím spolupráci se současnou americkou jedničkou ukončil. Nepřihlížel tak už Roddickově prohře v úvodním vystoupení na Pacific Life Open, kde prohrál s neoblíbeným Haasem. O hodně lépe si rodák z Omahy vedl následně v Miami, kde prohrál až v semifinále s Davyděnkem. Kromě turnaje v Římě, kde skrečoval semifinále s Wawrinkou, se Roddick na antuce neobjevil. Možná i trochu záměrně se tak vyhnul tradičně nejhorší části sezony, i když vše okomentoval zraněným kolenem a celkovou únavou.

Bylo by překvapením, kdyby se Roddick nevrátil do Queen's Clubu. O prolomení zdejší Američanovi neporazitelnosti se dnes pokusí Robby Ginepri, jehož výkony nejsou letos vůbec špatné. Vyznavač především tvrdých povrchů zahrál dobře už v úvodu roku, kdy došel do semifinále v Delray Beach. Následně dosáhl stejné mety v San Jose a také Las Vegas. Jiný úspěch na betonu letos prozatím nezaznamenal.

Na antuce se od Ginepriho moc neočekávalo, o to větším překvapením bylo jeho čtvrtfinále v Portschachu a především osmifinále na Roland Garros. Na pařížské antuce porazil například antukáře Andrejeva či Florenta Serru. Nestačil až na silného Gonzaleze, se kterým prohrál poměrně hladce ve třech setech.

Rozšíří dnes Roddick svou sérii londýnských vítězství? Jestliže tomu věříte, pak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.11. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte kvalitám druhého Američana, využijte vysokého kursu 4.75 právě na jeho vítězství.

Reklama