Hlavní obsah

Švýcarsko s Tureckem o naději

V dnešním večerním zápase Eura se představí v Basileji domácí Švýcaři v zápase s Tureckem. Oba týmy v úvodních duelech na své soupeře nestačili a dnes tak potřebují nejlépe vyhrát, aby si zachovali reálnou šanci na postup do čtvrtfinále.

Článek

Švýcarsko se na evropský šampionát kvalifikovalo tím nejjednodušším způsobem díky spolupořádání šampionátu. Rozhodně však nepatří mezi takové nováčky jako Rakousko. Na Euru startuje celkově potřetí, když premiéru si odbylo v roce 1996 v Anglii a od té doby chybělo pouze v roce 2000 v Holandsku a Belgii. Na obou šampionátech však mužstvo ze země hodinek neuspělo, když ve skupině shodně uhrálo pouhý bod.

Lépe si Švýcaři vedou v poslední době na Mistrovství světa, když v roce 1994 vypadli v osmifinále a stejné mety dosáhli i před dvěma lety v Německu. Nyní jsou na šampionátu, který hostí a o to více touží po úspěchu. Ten jim prozatím uniká, jelikož v úvodním zápase prohráli nejtěsnějším možným výsledkem s Českou republikou. V duelu se navíc zranil kapitán a největší hvězda týmu Alexandr Frei. „Dokážeme hrát dobře i bez něj jako loni proti Nizozemsku,“ vrátil se záložník Tranquillo Barnetta k zápasu, ve kterém se dvěma brankami podílel na překvapivém vítězství 2:1.

Když se spojí týmy Švýcarska a Turecka, mnozí si vzpomenou na tři roky starý souboj v baráži o MS, který opepřila hromadná bitka. I proto budou dnes v Basileji opatření na nejvyšším bodě. „Věřím, že budeme příkladem fair play, na hřišti i mimo ně,“ prohlásil turecký trenér Fatih Terim. Zvláštní bude zápas pro „švýcarské Turky“ Yakina, Inlera a Derdiyoka, kteří mají i turecké pasy. Turecký kouč řeší po úvodní prohře s Portugalskem problémy s defenzívou, jelikož bolestivé šrámy mají Servet i Gökhan.

Na Švýcarsko dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs2.25. Věříte, že hráči Turecka dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 1.57. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:45 a potom začněte sázet live.

Reklama