Hlavní obsah

Poradí si Fish s Roddickem?

Na trávě v londýnském Queen´s Clubu poměří v osmifinále své síly dva krajané – Mardy Fish a Andy Roddick. V duelu na turnaji s celkovou dotací 713 000 Eur je favoritem bývalá světová jednička Roddick.

Článek

Oba hráči se na okruhu ATP už nějaký čas pohybují a celkem na sebe narazili už devětkrát. Hned první měření sil vyšlo lépe Fishovi, který však zvítězil po Roddickově skreči. Světová šestka v dalších střetnutích už povětšinou dominovala a svému soupeři už žádný úspěch nepovolila.

Pro Andyho Roddicka nezačala sezona příliš úspěšně, když po velkém boji s Němcem Kohlschreiberem vypadl ve třetím kole Australian Open. Chuť si rodák z Omahy spravil na sklonku února triumfem v San Jose, kde zdolal právě Fishe a ve finále Radka Štěpánka. Druhý úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Na turnaji v Dubaji zdolal 25letý tenista hráče jako Nadal, Djokovič či Lopez a mohl slavit druhý titul. Na konci března na turnaji ATP Masters v Miami vyřadil americký hráč i Rogera Federera, ale nad jeho síly byl v semifinále Rus Davyděnko.

Na začátku května v Římě měl Roddick opět ty nejvyšší ambice, ale v semifinále musel kvůli zranění ramene vzdát Stanislasi Wawrinkovi. Tento problém ho vyřadil i z Roland Garros a na londýnské trávě se tedy vrací do kolotoče turnajů ATP a zatím si vede poměrně dobře. Po volném postupu z prvního kola zdolal obhájce prvenství ve třech setech Robby Ginepriho. „Po prvním setu jsem si říkal, že hraji vcelku dobře, ale stejně jsem odpálil kvůli nerozehranosti několik nepřesných míčů. V dalších setech jsem odevzdal výkon nad svá očekávání,“ dodává čtyřnásobný vítěz turnaje v Queensu Roddick.

Mardy Fish zakončil loňskou sezonu znovu v elitní padesátce žebříčku a potvrdil tak svou poměrně stabilní výkonnost. Na Australian Open skončil 26letý tenista ve třetím kole na raketě Jarka Nieminena. Následovaly dvě čtvrtfinálové účasti v Delray Beach a San Jose. Rozhodně nejlepší výsledek si rodák z Minnesoty připsal na turnaji ATP Masters v Indian Wells, kde posupně vyřadil Davyděnka, Nalbandiana nebo Federera a nad jeho síly byl až ve finále Srb Novak Djokovič. Od té doby stojí za zmínku maximálně postup do čtvrtfinále v Houstonu. Na Roland Garros skončil americký tenista ve druhém kole na raketě Lleytona Hewitta.

Zde v Londýně si Fish poradil nejprve bez větších obtíží s Francouzem Vasselinem a ve druhém kole si poradil až po třísetové bitvě s Australanem Guccionem.

Jasným favoritem na postup do čtvrtfinále jednoho z turnajů připravujících tenisty na blížící se Wimbledon je Andy Roddick s kursem na výhru 1.18. Na prolomení nepříznivé bilance Mardyho Fishe si můžete u bwinu vsadit v kursu 3.78.

Reklama