Hlavní obsah

Itálie hraje o naději

Eurotip.cz

Favorité včera své role nezvládli a je otázkou, jak dopadne dnešní souboj Itálie s Rumunskem. Úřadující mistři světa na úvod naprosto vyhořeli v zápase s Nizozemskem a jejich naděje dnes zachrání pouze zisk s Rumunskem, které vstoupilo na šampionát velmi dobrým zápasem s Francií, z něhož si odneslo bod za bezbrankovou remízu.

Článek

Italové neměli v kvalifikaci nikterak velké problémy, i když v ní narazili stejně jako ve finále MS na Francii, přesto dokázali skupinu B vyhrát. Zvítězit se jim povedlo také v úvodní přípravě na Euro, v níž přehráli na domácí půdě silné Portugalsko přesto, že kouči Roberu Donadonimu chyběli zranění Gianluigi Buffon a Mauro Camoranesi. Ti sice nastoupil v dalším zápase proti Španělsku, ale na mužstvo z Pyrenejského poloostrova už Azzurri recept nenašli.

Prohrou skončilo i jejich úvodní vystoupení na Mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku. Po hodně diskutované, ale správně uznané brance, inkasovali mistři světa z Německa ještě dvakrát a s Nizozemskem tak utrpěli poměrně ostudný debakl. Dnes si chtějí spravit chuť a zároveň udržet své reálné šance na postup do čtvrtfinále. „Je to buď, anebo. Zajímá nás jedině vítězství,“ řekl jasně obránce Gianluca Zambrotta, který bude od příští sezony hájit dres AC Milán.

„Měli jsme pět nebo šest šancí. Jen jsme je neproměnili. To musíme změnit a je mi jedno, kdo dá gól. Může to být třeba Buffon, jen když budeme mít tři body,“ vrátil se k prvnímu zápasu kanonýr Bayernu Mnichov Luca Toni.

Rumuni sice vstoupí do zápasu jako outsideři, ale nutno uznat, že jsou velmi podceňovaným týmem. Vždyť vyhráli kvalifikační skupinu, v níž byli právě Nizozemci, na které si kouč Victor Piturca v posledním zápase ve skupině věří a proto před duelem s Itálií hlásá: „Naším cílem je bod.“ „Budeme bránit, bránit, bránit. Soupeř je techničtější, ale my jsme v dobré kondici,“ dodává největší hvězda týmu Adrian Mutu.

Historie hovoří jasně pro Italy, kteří dokázali ze čtrnácti zápasů hned deset vyhrát a ve dvou remizovali. Rumuni se naposledy radovali z vítězství v roce 1989 a od té doby nevstřelili mužstvu z Apeninského poloostrova ani gól.

Podtrženo, sečteno bookmakeři favorizují Itálii s kursem 1.60. Na vítězství Rumunska nabízí společnost bwin kurs 5.75 a na remízu - 3.10.

Reklama