Hlavní obsah

Nizozemci si mohou zajistit postup

Eurotip.cz

Skupina D probíhajícího Mistrovství Evropy je bezesporu tou nejzajímavější, což se potvrdilo hned v prvním kole. Favorizovaní Italové podlehly Nizozemcům, kteří dnes změří síly s Francií a další vítězství by pro ně znamenalo postupovou jistotu.

Článek

Nizozemsko bylo ještě před týdnem pasováno na celek, který se do čtvrtfinále neprobojuje. Více šancí totiž dostávali ve „skupině smrti“ finalisté posledního MS - Itálie s Francií. Nyní je ale vše jinak a to i přesto, že svěřenci Marco van Bastena nikterak nezářili v kvalifikaci, z níž postoupili jen o bod před Bulharskem.

Už v přípravě se však jevili Oranjes velmi dobře, což potvrdili v úvodním duelu s Itálií. „Nemyslete si, že jsou z nás rázem po jednom zápase favorité,“ krotí přehnaný optimismus kouč Van Basten, jehož tým dnes čeká reprezentace galského kohouta, která za posledních 10 let hrála tři velká finále. „Bude to velice obtížný zápas, ale naší výhodou je, že Francouzi musí hrát, protože remíza pro ně nic neřeší,“ dodává trenér Nizozemců.

Francouzi totiž v úvodním zápase zaváhali, i když v zápase s Rumunskem měli mít papírově navrch. Dění na hřišti bylo však poměrně vyrovnané, a jelikož obrany vládli nad útoky, utkání skončilo bezbrankovou remízou. Tímto výsledkem si Francouzi poměrně zkomplikovali situaci, jelikož se ve skupině střetnou v závěru se silnou Itálií a v duelu posledních finalistů Mistrovství světa by mohlo jít o přímý čtvrtfinálový souboj.

Nyní se však svěřenci trenéra Raymonda Domenecha soustředí na Nizozemce, s kterými potřebují určitě bodovat. „Budeme muset změnit styl hry, zrychlit přihrávky a více se pohybovat. K přehrání soupeře to určitě budeme potřebovat,“ myslí si obránce William Gallas. „Je důležité dobře bránit a nedostat branku, ale musíme také nějaký gól dát. Potřebujeme body, potřebujeme vyhrát. A k tomu je zapotřebí trochu víc riskovat,“ dodala opora londýnského Arsenalu a francouzské reprezentace.

Podle bookmakerů společnosti bwin se bude jednat o vyrovnané utkání. Na Francouze vypsali kurs 2.85. Remízu si vsadíte s kursem 3.10 a na vítězství Nizozemska za kurs 2.45. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama