Hlavní obsah

Podaří se Rusku zdolat obhájce z Řecka?

Po duelu lídrů skupiny D Španělska se Švédskem přijde na řadu na stadionu Wals-Siezenheim v Salcburku souboj dvou poražených celků z úvodních zápasů – Ruska a Řecka. Další vyhlídky na postup do čtvrtfinále přinese oběma jenom výhra.

Článek

Rusko si v kvalifikaci na šampionát dokázalo poradit s fotbalovějšími zeměmi a a Hiddinkovi svěřenci zdolali třeba Anglii, na úkor které nakonec z obtížné kvalifikační skupiny postoupili. Obě branky proti ostrovním fotbalistům zařídil Roman Pavluchenko, jehož start je kvůli svalovým potížím velmi nejistý. Útočník Spartaku Moskva od zápasu se Španělskem absolvoval pouze lehký trénink a v případě potřeby ho na hrotu nahradí jeden z dvojice Dmitri Sychev a Roman Adamov.

V souboji s celkem z Pyrenejského poloostrova svěřenci Guuse Hiddinka velký dojem neudělali. Za nepříznivého stavu 0:3 však právě Pavluchenko vsítil branku a v následném tlaku se výběr Ruska mohl dočkat kontaktní branky. Ta však nepřišla a místo toho pečetil výsledek na konečných 4:1 pro Španělsko Cesc Fabregas.

„Čeká nás něco jako finále a já jsem moc zvědavý, jak si s tím moji hráči poradí. Nemyslím po taktické stránce, ale spíš po té emocionální. Nebudeme si nic nalhávat. Spolu s Řeckem jsme outsidery. Šťastnější mužstvo může v příštím kole bojovat o čtvrtfinálovou účast,“ říká úspěšný holandský trenér Guus Hiddink, kterému bude kvůli karetnímu trestu opět chybět největší klenot - Andrej Arshavin.

Oba týmy se v základní skupině potkali i na přecházejícím mistrovství Evropy a Rusko v něm zvítězilo 2:1. Mužstvo z Peloponéského poloostrova, jak již bylo zmíněno, nevstoupilo do finálového turnaje zrovna dobře, když neubránilo ofenzivně naladěné Švédy. Na seveřany neplatila ani jindy účinná „totální defenzíva“. „Rusové mají velmi mladý a nadějný tým. Proti Švédsku jsem hráčům říkal, že jedna chyba může rozhodnout o vítězi a poraženém. My nejsme tým, co může střílet branku za brankou,“ dodává 69letý trenér Otto Rehhagel.

Německý lodivod bude v útoku určitě spoléhat na Angelose Charistease, ale vrásky na čele mu přidělává složení obranných řad, které jsou pro Řeky klíčové. Nepravděpodobný je start zadáka Atlética Madrid Giourkase Seitaridise, kterého trápí třísla. Další bek Paraskevas Antzas laboruje s nataženým lýtkovým svalem a v tréninku se navíc zranil náhradní brankář Kostas Chalkias.

Zápas, který nemá favorita. Takto by se dal označit souboj těchto dvou nevyzpitatelných celků. Stejný názor zastávají i bookmakeři, kteří na výhru Řecka určili kurs 2.50 a na úspěch Ruska takřka totožný – 2.65. Pokud si myslíte, že utkání skončí nerozhodně, vsaďte si u bwinu na remízu v obligátním kursu 3.10.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články