Hlavní obsah

Zastaví Nadal Roddickovo kralování v Queen's Clubu?

Eurotip.cz

V Londýně jsou dnes na programu semifinálové souboje a rozhodně je na co se těšit. Ostře sledovaný bude především první duel mezi Andym Roddickem a Rafaelem Nadalem. Američan v Queen's Clubu už čtyři roky neprohrál, na druhé straně Španěl stále hýří obrovským sebevědomým, které nabral tradičně na antuce.

Článek

Andy Roddick nemá s Nadalem nikterak špatnou bilanci, když na jaře srovnal v Dubaji stav na 2:2. V arabské metropoli následně nenašel žádného přemožitele a radoval se už z druhého letošního titulu na okruhu ATP.

Úvodní trofej v roce 2008 si současná světová šestka připsala pár týdnů předtím v San Jose, kde si ve finála poradila s Radkem Štěpánek. O hodně hůře si Roddick vedl následně na Pacific Life Open, kde prohrál v úvodu s neoblíbeným Haasem. Lépe se rodákovi z Omahy dařilo týden na to v Miami, když skončil až v semifinále na raketě pozdějšího vítěze Davyděnka. Kromě turnaje v Římě, kde skrečoval semifinále s Wawrinkou, se Roddick neobjevil na antuce. Možná i trochu záměrně se tak vyhnul tradičně nejhorší části sezony, i když vše okomentoval zraněným kolenem a celkovou únavou.

Bylo by překvapením, kdyby se Roddick nevrátil do Queen's Clubu, kde je tradičně velmi úspěšný a za poslední čtyři roky zde nikdo jiný trofej pro vítěze nezískal. O prolomení zdejší Američanovi neporazitelnosti se dnes pokusí Rafael Nadal, jehož výkony jsou letos opět hodné hráče světové extratřídy.

Vyznavač především antuky na tomto povrchu ani letos neponechal nic náhodě, o čemž svědčí jeho tituly z Monte Carlu, Barcelony, Hamburku a Roland Garros. Na druhém grandslamu sezony hrál doslova neskutečný tenis, o čemž svědčí i jeho vítězství ve finále s Federerem po setech 6-1, 6-3 a 6-0. Porazit se mu podařilo i Djokoviče, čímž si udržel post korunního prince.

Ze své formy Nadal momentálně těží i na trávě, i když nutno uznat, že tak suverénní zdaleka není. Bjorkmana v úvodním kole londýnského podniku sice smetl hladce po setech dvakrát 6-2, ale s Nišikorim a především Karlovičem se hodně pral a nakonec vždy vyhrál těsně ve třetím setu.

Těžko odhadovat, jak toto utkání skončí a jasno nemají ani bookmakeři. Ti pasují do role mírného favorita Nadala, na jehož vítězství dnes vypsali kurs 1.60. Jste-li názoru, že Roddick prodlouží své kralování v Queen's Clubu a zahraje si páté finále v řadě, pak využijte kursu 2.05.

Reklama