Hlavní obsah

Z duelu Česko - Turecko vzejde postupující

Eurotip.cz

Mistrovství Evropy dnes načne třetí kola bojů v základních skupinách a pozná dalšího účastníka čtvrtfinále. Portugalsku už postup mezi nejlepší osmičku ze skupiny A neuteče, ale o druhém postupujícím není zdaleka jasno. Rozhodne se v přímém souboji Česka s Tureckem, do kterého vstoupí oba týmy v rovnocenných pozicích, když vítězství znamená postup.

Článek

Česká reprezentace sice vstoupila do závěrečného evropského turnaje těsným vítězstvím s domácími Švýcary, ale ve druhém zápase bohužel nestačila na jednoho z favoritů - Portugalsko - a o postup se tak musí poprat nyní s Turky. Situace to je o to více komplikovanější, že obě mužstva mají shodný počet bodů a naprosto shodné i skóre. Stát se to na předešlém šampionátu, pak by svěřencům Karla Brücknera stačila k postupu remíza a to díky lepšímu koeficientu výsledků z kvalifikace. Nové pravidla však na tuto skutečnost nehledí a v případě nerozhodného výsledku následuje ihned penaltový rozstřel, který rozhodne.

„Budeme trénovat jak kopání, tak i chytání penalt. Ale v tréninku to nebude to hlavní. Musíme se zaměřit především na to, abychom zvítězili. Věřím, že to zvládneme,“ věří kouč Brückner, pro něhož to dnes může být poslední zápas u reprezentace, jelikož po šampionátu u národního týmu končí. „Vliv na utkání to mít nebude, já jsem nepocitovej. Jsou tu i jiné možnosti, třeba ještě jeden, dva nebo tři zápasy,“ myslí optimisticky trenér.

Optimisticky však mluví i Turci, kteří si ve středu zvedli sebevědomí vítězstvím se Švýcarskem, o které se brankou z poslední minuty postaral záložník Arda Turan. „Máme kvalitnější tým než Češi. Bude to pro nás jednodušší zápas než proti Švýcarsku,“ nechal se slyšet trenér Fatih Terim, jehož tým požene kupředu i místní početná kolonie.

Do dění tohoto zápasu se můžete zapojit svou sázkou na jednoho z rivalů. Čeští reprezentanti sice ve středu prohráli s Portugalskem, přesto jsou dnes bookmakery společnosti bwin mírně favorizováni kursem 2.20. Na remízu nabízí světová jednička hodnotu 3.00 rovné a na vítězství Turků kurs 3.40. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama