Hlavní obsah

Karlovič v Nottinghamu obhajuje titul

Týden před Wimbledonem je příprava na trávě v plném proudu. V minulých dnech uspěli Nadal s Federerem, kteří si nyní dopřejí potřebného odpočinku a šance se tak naskýtá jiným. Turnaj v Nottinghamu loni ovládl vysoký Chorvat Ivo Karlovič, jenž v letošním pavouku samozřejmě nechybí a na úvod změří síly s Jonasem Bjorkmanem.

Foto: ČTK

Chorvatský tenista Ivo Karlovič

Článek

Vzájemná bilance těchto hráč je v tuto chvíli vyrovnaná, jelikož Karlovič sice vyhrál úvodní zápas před dvěma lety v Las Vegas, ale Bjorkman svému soupeři porážku vrátil loni na Roland Garros.

Chorvatský dlouhán prožívá nejlepší období kariéry, když v dubnu poprvé nakoukl do Top 20. V tuto chvíli je 22. hráčem světa a už z tohoto pohledu je dnes bezesporu favoritem. Tím spíše na trávě, na níž loni právě v Nottinghamu vyhrál a k tomuto titulu přidal další z tvrdého povrchu v Houstonu a Stockholmu.

Letos navazuje na loňské úspěchy dobrými výsledky, z nichž nutno zmínit semifinále v Rotterdamu, třetí kolo na Australian Open či osmifinále na antukových dvorcích v Římě a Hamburku. Nejoblíbenějším Karlovičovým povrchem je však tráva, což potvrdil i minulý týden v Londýně. V Queen's Clubu došel bez problémů do čtvrtfinále, v němž narazil na Rafaela Nadala a světovou dvojku opravdu hodně potrápil. Karlovič v utkání nastřílel 35 es, přesto se španělským tenistou prohrál po setech 7-6, 6-7 a 6-7.

Karlovičovu sílu dnes pocítí už 36letý Jonas Bjorkman, jehož hráčská kariéra je samozřejmě na samém závěru, ale přesto stále patří mezi kvalitní hráče. Momentálně je 102. tenistou světa - nejlépe na tom byl v roce 1997, když se 3. listopadu dostal na čtvrtou pozici. V posledních sezonách se však spíše specializoval na čtyřhry, ani letos tomu není jinak. Momentálně je 21. nejlepším deblistou na světě. V páru s Ullyettem si v probíhající sezoně už zahrál semifinále v Římě, Monte Carlu a Las Vegas.

Úspěchy však zaznamenal i v singlu; loni postoupil do čtvrtfinále v Marseille a dokonce do semifinále se probojoval právě v Nottinghamu, kde tak letos má stejně jako Karlovič co obhajovat. Tráva Bjorkmanovi vždy seděla a dokazuje to i jeho semifinálová účast na Wimbledonu v roce 2006 či osmifinále z loňského roku. Letos má na svém kontě prozatím jeden úspěch, když si zahrál semifinále v Memphisu.

Myslíte si, že Karlovič naváže na své poslední vynikající výsledky a v Nottinghamu si připíše další výhru v řadě? Jestliže ano, pak si na něj vsaďte - kurs je 1.05. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 6.25, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Bjorkmana.

Reklama