Hlavní obsah

Chorvatsko už myslí na čtvrtfinále

Málokdo čekal, že Chorvaté půjdou do posledního zápasu ve skupině proti Polsku s šesti body a už jistým postupem do čtvrtfinále. Po ne moc dobrém výkonu v zápase s Rakouskem, svěřenci Slavena Biliče přejeli Němce a dnešní duel odehrají už pouze z povinnosti.

Článek

Naprosto opačný náboj bude mít zápas pro Poláky, kteří prohráli na úvod s Německem a následně vinou penalty z poslední minuty uhráli jen remízu s domácím Rakouskem. Přesto stále mohou pomýšlet na postup mezi elitní osmičku, i když ho nemají kompletně ve svých rukou. Spoléhat musí na výhru Rakouska s Německem a zároveň porazit vyšším brankovým rozdílem Chorvatsko.

„Opravdu musíme udělat vše, co bude v našich silách, abychom pro naše fanoušky zvítězili. Zatím jsme je zklamali. Oni byli naším velkým hnacím motorem, proto musíme udělat vše, abychom jim dali důvod k oslavě. I když je šance, že postoupíme, jedna k milionu, tak musíme bojovat do konce,“ konstatoval zkušený obránce Michal Žewlakov.

„Stále věříme, že můžeme postoupit, a na to se také maximálně soustředíme. Proti Chorvatsku pošlu na trávník útočnou sestavu, protože potřebujeme dát nějaké branky,“ konstatoval jasně kouč Polska Leo Beenhakker, jehož tým sice prohrál s Rakouskem dost nešťastně, ale rozhodně nebyl v utkání lepší.

Chorvati jsou s dosavadním průběhem turnaje naprosto spokojeni a v dnešním zápase si mohou dovolit postavit hráče širšího kádru. V sestavě trenéra Biliče se má objevit pouze čtveřice hráčů, která nastoupila proti Německu. Poprvé by si tak na Euru měli zahrát Pokrivač, Kalinič nebo Klasnič.

„Bylo by šílenství nasadit hráče, kteří nastupují v základní sestavě a mají například žlutou kartu nebo mají drobné zdravotní problémy. I přesto jsme připraveni pokračovat ve vítězné sérii,“ komentoval své rozhodnutí kouč Chorvatska.

Těšit se můžeme na zajímavé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin má utkání mírného favorita v mužstvu Polska, když na něj vypsali kurs 2.30. Remízu ocenili hodnotou 3.50. Myslíte si, že Chorvatsko získá ve skupině maximální počet - devět bod? Jestliže ano, pak využijte kursu 2.75 na vítězství Chorvatů.

Reklama