Hlavní obsah

Německo se popere o postup s Rakouskem

Domácí Rakousko bylo před šampionátem pasováno do role největšího outsidera, ale dnes se popere o postup do čtvrtfinále. Soupeřem v boji o nejlepší osmičku bude pořádající zemi Německo, které odstartovalo turnaj jasnou výhrou s Polskem, ale následně vyhořelo v zápase s Chorvatskem.

Článek

Rakušané jsou momentálně jako ve snu. Už v úvodním zápase s Chorvatskem předvedli opravdu velmi dobrý výkon a rozhodně si zasloužili bodovat. Srazila je však tragická koncovka, která se podepsala i na dalším zápase s Polskem. Svěřenci trenéra Josefa Hickersbergera si hned v úvodu duelu vypracovali vynikající brankové příležitosti, ale v závěrečné fázi vždy zklamali. Naopak Poláci na domácí vůbec nestačili, přesto se jim povedlo skórovat, i když branka Guerreira padla z evidentního ofsajdu. Ve druhém poločase se hra vyrovnala a na konci zápasu se domácí mohli radovat z branky, kterou vstřelil nejstarší hráč mistrovství Ivica Vastič.

Prozatím jediný gól Rakušanů na mistrovství Evropy udržel pořadatelskou zemi v boji o čtvrtfinále, o které se dnes utkají v přímém souboji s Německem. „Máme všechno ve svých rukách. Německo bude stoprocentně pod větším tlakem,“ řekl útočník Roman Kienast, který se v obou předchozích zápasech objevil na hřišti až v závěru a vždy výrazně přispěl ke zlepšení. „Na druhou stranu nad Němci se často nevyhrává. Znám statistiky a nemůžu si vybavit, kdy Němci dvakrát za sebou prohrál,“ dodal kouč Hickersberger.

Německo vstoupilo do turnaje výborným výkonem v zápase s Polskem, ale proti Chorvatsku na něj navázat nedokázalo. Červenou kartu navíc obdržel Schweinsteiger a kouč Joachim Löw se dnes musí obejít bez jeho služeb. „Můj tým ukáže opačnou tvář, to vám mohu slíbit,“ řekl německý trenér. “Bavili jsme se o přístupu každého z nás proti Chorvatům. Necháme si to pro sebe, ukážeme naši reakci a v pondělí vyhrajeme,“ dodal kapitán reprezentace Michael Ballack.

Bookmakeři společnosti bwin pochopitelně věří více Němcům, na jejichž vítězství vypsali kurs 1.37. Věříte, že hráči Rakouska uhrají ve Vídni alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 2.84. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:45 a potom začněte sázet live.

Reklama