Hlavní obsah

Finalisté MS se střetnou o postup do čtvrtfinále ME

Skupina „smrti“ dnes dospěje do konečného rozuzlení a může se stát, že se do čtvrtfinále nepodívá ani jeden finalista posledního mistrovství světa. Ve svých rukách má totiž vše Rumunsku, které však potřebuje porazit silné Nizozemce a nepodaří-li se mu to, Oranjes ve čtvrtfinále doplní vítěz duelu Itálie - Francie.

Článek

Jsou tomu dva roky, co Itálie svedla ve finále mistrovství světa bitvu s Francií a nakonec se radovala ze zisku zlatých medailí. Další souboje svedli tito rivalové v kvalifikaci na Euro, v níž byla úspěšnější reprezentace ze země galského kohouta, ale z postupu se nakonec radovali oba týmy. Dnes tomu tak určitě nebude a šťastný nemusí být dokonce nikdo z této silné dvojice.

Rumunsko totiž dokázalo s Francií i Itálií remizovat, ale k dobru má duel s Nizozemci, kteří porazili finalisty posledního světového šampionátu vždy rozdílem tří branek. Situace je tedy taková, že Rumuni v případě vítězství nad Nizozemskem postupují. Stačit jim však může i porážka o dvě branky a to v případě, že duel Itálie - Francie skončí remízou. V souboji tradičních rivalů tak půjde o hodně i proto, že Rumunsko nemá vítězství s Nizozemskem zdaleka v kapse.

Skupina C se tak vyvíjí opravdu zajímavým způsobem, jelikož největšími kandidáty na postup byli zpočátku právě Italové s Francouzy. Oba celky však vůbec nestačily na Nizozemsko, které po výhrách 3:0 s Itálií a 4:1 s Francií už v průběhu minulého týdne slavilo postup ze skupiny „smrti“.

„Nikdo by si nepomyslel, že zápas Itálie s Francií bude zápasem o naději,“ říká brankářská jednička Italů Gianluigi Buffon, který v zápase s Rumunskem udržel naděje svého týmu, když chytil Mutuovi pokutový kop.

„Víme, že ten, kdo vyhraje, nemusí být zítra vítězem. Naštěstí, jinak by to bylo opravdu nudné,“ řekl trochu s humorem francouzský kouč Raymond Domenech.“Do této situace jsme se dostali sami a zlobit se tak můžeme jen sami na sebe,“ dodal lodivod mužstva ze země galského kohouta, který spoléhá na navrátilce Patricka Vieiru, jenž v úvodních dvou zápasech nehrál vinou poraněného stehenního svalu.

Podtrženo, sečteno bookmakeři mírně favorizují Itálii s kursem 2.35. Na vítězství Francie nabízí společnost bwin kurs 2.60 a na remízu vysokých - 3.65.

Reklama