Hlavní obsah

Rumunsko je blízko senzačnímu postupu

Kdo by to byl řekl, že Rumunsku bude před posledním zápasem v základní části Eura usilovat o postup ze skupiny „smrti“. Nyní je to však realita, která není daleko od překvapivého vyvrcholení. Rumunsko se nemusí ohlížet na konkurenty a pokud dnes porazí Nizozemsko, zahraje si čtvrtfinále.

Článek

Situaci má však ještě o to zajímavější, že mu k postupu teoreticky může stačit i porážka o dvě branky. Stane se tak, skončí-li utkání Itálie - Francie remízou. Oba zápasy se ale kvůli regulérnosti hrají současně a na tento fakt nemohou Rumuni rozhodně spoléhat.

Kouč Victor Piturca má ve svém kádru vynikající fotbalisty, což se potvrdilo v zápasech s finalisty posledního světového šampionátu. Ve druhém duelu s Itálií byli Rumuni dokonce blízko vítězství, když těsně před koncem zahodil výhodu pokutového kopu Adrian Mutu. Dnes tak potřebují k jistému postupu porazit Nizozemsko, v což reprezentanti Tricolorii věří. „Když koukám na tuto skupinu, tak naším cílem bylo neprohrát s Itálií a Francií. Porazili jsme Nizozemce v kvalifikaci a věřím, že se nám to podaří opět,“ řekl obránce Cosmin Contra.

Na druhé straně Nizozemci už prakticky o nic nehrají, jelikož postup z prvního místa skupiny C mají už jistý. Přesto nechtějí Oranjes nechat svou kůži zadarmo, i když shodou okolností by to pro ně mohlo být výhodné. Už v případném semifinále by se totiž mohli utkat s jedním z dua Itálie - Francie, které i přes rozpačitý vstup do turnaje skýtá velké nebezpečí.

„Musíme začít jako v předchozích dvou zápasech. Když porazíme Rumunsko a postoupíme s devíti body, bude to fantastické,“ konstatoval obránce Andre Ooijer, který se dnes na hřišti s největší pravděpodobností neobjeví stejně jako Nigel de Jong, který má rovněž žlutou kartu z předchozích zápasů.

Rumunsko má dokonce dvě vynucené absence, jelikož Mirel Radoi je zraněný a Dorin Goian obdržel žlutou kartu v obou z předešlých utkání. „Je normální, že během turnaje dojde ke zraněním nebo přijde disciplinární trest. Máme ale hráče, kteří je mohou zastoupit a hrát dobře, ne-li lépe,“ myslí si útočník Stuttgartu Ciprian Marica.

Díky jistému postupu Nizozemců vypsali bookmakeři na Oranjes poměrně vysoký kurs 2.70. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.75 a na vítězství Rumunska je kurs 2.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články