Hlavní obsah

Nottingham uvidí francouzský souboj

Eurotip.cz

V Nottinghamu jsou dnes na programu osmifinálové duely a mezi nimi i jeden ryze národní. O postup do čtvrtfinále se totiž mezi sebou poperou Francouzové Gael Monfils a Julien Benneteau.

Článek

Mírným favoritem duelu je o pět let mladší Monfils, který svého krajana porazil před třemi lety v Miláně. Benneteau se však dočkal odvety o dva roky později, když zvítězil po setech 3-6, 6-3 a 7-5 na turnaji série Masters v Indian Wells.

21letý Gael Monfils má za sebou úspěšné French Open, na němž si zahrál dokonce semifinále a výrazně vystoupal žebříčkem ATP. Zranění a následné nevýrazné výkony ho totiž snesly až na hranici šesté desítky, i když je jeho maximum 23. místo. Roland Garros ho ale této pozici hodně přiblížilo a nyní je na světě už pouze 31 lepších tenistů. Kromě tohoto úspěchu si letos prozatím mezi elitou nezahrál ani jedno čtvrtfinále, povedlo se mu to pouze na challengeru v Marrakéši.

Bývalý juniorský šampión a vítěz tří grandslamů v této kategorii je tak nyní rozhodně hodně nabuzený, což včera potvrdil vítězstvím s Australanem Guccionem. V boji o druhé letošní čtvrtfinále se dnes popere s Julienem Benneteauem. Současný 44. hráč světa nemá v poslední době rovněž vůbec špatnou formu. Nejprve si zahrál semifinále v Monte Carlu i Hamburku a následně postoupil dokonce do finále rovněž na antuce v Casablance. Ostudu neudělal ani na Roland Garros, kde stejně jako Monfils vypadl s Federerem, ale už v osmifinále.

Na trávě rodák z Bourg en Bresse nikdy moc nezářil a potvrdil to i ve svém letošním úvodním zápase na zeleném povrchu, když v Halle prohrál jasně s domácím Kohlschreiberem. V Nottinghamu však na úvod nezaváhal, naopak duel s Bollelim vyhrál spolehlivě po setech 6-1 a 6-4.

V roli favorita přesto vstoupí do utkání Monfils, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.44. Věříte-li naopak Benneteauovi, pak si vsaďte za kurs 2.40.

Reklama