Hlavní obsah

Řecko se Španělskem už pouze z povinnosti

Řecko před čtyřmi lety nečekaně triumfovalo na evropském šampionátu v Portugalsku, ale letos jeho defenzivní taktice pšenka nekvete. Obhájci trofeje v zápasech se Švédskem a Ruskem nevstřelili ani gól, naopak vždy inkasovali a jejich naděje na postup do vyřazovacích bojů už zcela vyhasly. Španělsko naopak potvrzuje roli jednoho z favoritů a postup z prvního místa skupiny D má už jistý.

Článek

Jak už bylo zmíněno, Řekové letos zklamali na plné čáře a těžko něco může změnit jejich poslední zápas na šampionátu se Španělskem. Stále úřadující mistři Evropy nestačili v úvodních zápasech na Švédy ani Rusy, když dokonce nevstřelili ani branku, což se prozatím žádnému obhájci trofeje nikdy nepodařilo, ale k dobru mají ještě duel se Španělskem.

„To je naše motivace pro středeční zápas, neexistuje jiná cesta než dát gól. Stále nás čeká velký zápas, fanouškům něco dlužíme,“ věří v dnešní úspěch útočník Nikos Lyberopulos. „Hlavně kvůli našim fanouškům, pořadatelům i sobě samým musíme dát do posledního utkání maximum a užít si to,“ řekl jasně kouč Otto Rehhagel, který bude u řecké reprezentace působit i po mistrovství Evropy.

Naopak Španělé vstoupili do závěrečného evropského turnaje na výbornou a dvěma vítězstvími si už zajistili postup do čtvrtfinále. I kvůli tomu dnes nemusí trenér Luis Aragonés poslat na hřiště nejsilnější možnou sestavu. „S jistotou prvního místa bylo mojí první myšlenkou prostřídat téměř všechny a dát šanci ostatním hráčům, aby ukázali, že jsou dobře nachystáni,“ komentoval postavení týmu španělský lodivod, který bude určitě šetřit lehce zraněné obránce Puyola a záložníky Silvu s Cazorlou.

Španělé přesto nebudou chtít nechat svou kůži zadarmo a to už jen z toho důvodu, že před čtyřmi lety právě Řecko postoupilo na jejich úkor ze skupiny. „Žádná msta, tohle je jiný turnaj. Chceme dobře zakončit skupinu, abychom ji mohli opouštět sebevědomě,“ řekl obránce Raúl Albiol, jehož reprezentace má s tou Řeckou pozitivní historickou bilanci - z devíti duelů vyhrála hned šest.

Bookmakeři společnosti bwin jasně favorizují Španělsko s kursem 1.68. Na vítězství Řecka nabízí experti světové jedničky kurs 4.75 a na remízu 3.60.

Reklama