Hlavní obsah

Karlovič míří za obhajobou v Nottinghamu

Eurotip.cz

Wimbledon je za dveřmi a přípravy na nejprestižnější podnik sezony tak vrcholí. Na probíhajícím turnaji v Nottinghamu válcuje prozatím jednoho soupeře za druhým obhájce titulu Ivo Karlovič, pro kterého by dnes nemělo být těžkým úkolem porazit Andrease Seppiho.

Foto: ČTK

Chorvatský tenista Ivo Karlovič

Článek

Vzájemné bilanci však v tuto chvíli vévodí o pět let mladší Ital, který 208 cm vysokého Karloviče porazil loni na barcelonské antuce. Nicméně utkání to bylo velmi vyrovnané a rozhodl ho až třetí set, ve kterém byl Seppi úspěšnější v poměru 6:3.

Chorvatský dlouhán Ivo Karlovič tak má dnes co napravovat, k čemuž má momentálně ty nejlepší předpoklady. Aktuálně totiž prožívá nejlepší období kariéry, když v dubnu poprvé nakoukl do Top 20. V tuto chvíli je 22. hráčem světa a už z tohoto pohledu je dnes favoritem. Tím spíše na trávě, na níž loni právě v Nottinghamu vyhrál a k tomuto titulu přidal další z tvrdého povrchu v Houstonu a Stockholmu.

Letos navazuje na loňské úspěchy dobrými výsledky, z nichž nutno zmínit semifinále v Rotterdamu, třetí kolo na Australian Open či osmifinále na antukových dvorcích v Římě a Hamburku. Nejoblíbenějším Karlovičovým povrchem je však tráva, což potvrdil i minulý týden v Londýně. V Queen's Clubu došel bez problémů do čtvrtfinále, v němž narazil na Rafaela Nadala a světovou dvojku opravdu hodně potrápil. Karlovič v utkání nastřílel 35 es, přesto se španělským tenistou prohrál po setech 7-6, 6-7 a 6-7. V Nottinghamu si však už poradil s veteránem Bjorkmanem a včera také silným Sammem Querreym, kterému nasázel 27 es a vyhrál po setech dvakrát 7-6, když v zápase nebyl k vidění ani jeden brejk.

Dnes ho čeká určitě jiný zápas, jelikož Andreas Seppi je vyznavačem především antuky. V tuto chvíli 30. hráč světového žebříčku si letos vedl nejlépe na challengeru v Bergamu, kde porazil všechny soupeře a radoval se z turnajového vítězství. Na okruhu ATP však doposud žádnou trofej nikdy nezískal. Překvapit se mu podařilo na antuce v Hamburgu, kde dokráčel dokonce do semifinále, v němž podlehl jasně Federerovi.

Čtvrtfinále si už před několika měsíci zahrál v Rotterdamu a tento výsledek zopakoval i nedávno v rakouském Portschachu, kde prohrál ve třech setech s Davyděnkem. Na French Open však vyhořel, i když nutno uznat, že Mario Ančič byl pro první kolo poměrně silný protivník. Tráva sice není pro Seppiho to pravé ořechové, ale prozatím si vede docela sympaticky. Minulý týden v Londýně prohrál ve 2. kole s Gulbisem a nyní v Nottinghamu je po výhrách se Selou a Schwankem už o kolo dále.

Přesto je dnes Karlovič jasným aspirantem na vítězství, čehož si jsou vědomi i bookmakeři, kteří na Chorvata vypsali nízký kurs 1.10. Andreas Seppi je velmi nepříjemný hráč a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Itala vsadíte s kursem 4.92.

Reklama