Hlavní obsah

Hertogenbosch uvidí ruské semifinále

Stejně jako ve čtvrtfinále Roland Garros, tak i v semifinále turnaje v Hertogenboschi se dnes střetnou Dinara Safinová s Jelenou Dementěvovou. Na pařížské antuce byla úspěšnější mladší Safinová, která zvítězila i v prvním letošním duelu v Berlíně, podaří se jí zdolat Dementěvovou dnes do třetice?

Článek

Kromě dvou zmíněných vzájemných duelů se tyto hráčky utkaly ještě čtyřikrát a bilance nyní hovoří ve prospěch Safinové v poměru 4:2, když všechny své výhry zaznamenala na antuce. Na tvrdém povrchu se naopak vždy radovala Dementěvová, i když konkrétně na trávě se doposud nestřetli.

Do dnešního zápasu vstoupí v roli mírné favoritky Dinara Safinová. Sestra stále známějšího bratra si v poslední době vede nadmíru dobře, což korunovala před pár týdny vítězstvím v Berlíně, kde si mimo jiné poradila s Justine Heninovou či Serenou Williamsovou. Skvělou formu si přivezla i na French Open, kde nejen, že sesadila z trůnu v tu chvíli světovou jedničku Marií Šarapovovou, ale nakonec si zahrála své vůbec první grandslamové finále. To bylo nakonec neúspěšné a z titulu se radovala Ana Ivanovičová.

„Byla to pro mě obrovská zkušenost. Doufám, že se sem příští rok vrátím,“ ohlédla se za finálovým zápasem Safinová, která se díky tomuto úspěchu po roce vrátila na své maximum - 9. místo žebříčku WTA.

Jelena Dementěvová byla naopak po vyřazení ve čtvrtfinále poměrně zklamaná a to i proto, že v zápase se svou dnešní soupeřkou měla mečbol a nakonec utržila ve třetím setu nepopulárního kanára. „Byla jsem krůček od vyřazení, tím spíš jsem hrozně ráda, že budu pokračovat i zítra,“ radovala se naopak po zápase Safinová, která už v osmifinále předvedla velký obrat s krajankou Šarapovovou, když rovněž prohrávala ve druhém setu 2:5.

Na takovéto porážky se jistě jen tak nezapomíná a Dementěvová ji navíc má stále v dost živé paměti. Přesto může myslet pozitivně, jelikož na jiném povrchu než na antuce se Safinovou doposud neprohrála, což dnes jistě chce potvrdit. V tuto chvíli 5. hráčka světa hraje letos v opravdu velmi dobré formě, což dokázala už v únoru, kdy nenašla přemožitelku na zajímavě obsazeném turnaji v Dubaji. Cestou za titulem porazila například Schnyderovou, Ivanovičovou, Schiavoneovou či Kuznětsovou.

Na antuku vstoupila semifinálem v Charlestonu, kde nestačila na Zvonarevovou, ale v Berlíně se už radovala opět z postupu do finále. To se jí povedlo i krátce před Roland Garros, ale v závěrečném zápase turnaje v Istanbulu prohrála s A. Radwanskou. Od zmíněné porážky na French Open šetřila síly a přicestovala až nyní do Nizozemska, kde si už poradila s Erraniovou a Cirsteovou.

Obě hráčky v poslední době válí a opravdu těžko odhadovat, která z nich je dnes favoritkou. Bookmakeři společnosti bwin věří více Safinové, na kterou vypsali kurs 1.55. Jelena Dementěvová není rozhodně bez šance. U bwin si na ni vsadíte s kursem 2.15.

Reklama