Hlavní obsah

Vyzrají Turci i na Chorvaty?

Po překvapivém vítězství Německa s Portugalskem je dnes na programu druhé čtvrtfinále, které přinese našim západním sousedům soupeře pro semifinále. Chorvatsko postoupilo ze základní skupiny bez sebemenších problémů a společně s Nizozemskem a Španělskem prozatím jako jediné nezaváhalo. Turci jsou však nevyzpytatelným mužstvem, o čemž mohou povídat čeští reprezentanti.

Článek

Nikdo moc nečekal, že Chorvaté po ne moc zaslouženém úvodním vítězství s Rakouskem vyhrají naprosto s přehledem základní skupinu A. Do druhého duelu s Německem však vstoupili fantasticky a vynikajícím výkonem získali tři body. V posledním zápase s Polskem tak mohl trenér Slaven Bilič šetřit klíčové opory, což také udělal, přesto Chorvaté vyhráli i tento zápas a do vyřazovací fáze jdou v roli favorita.

„Pro někoho je možná překvapením, že jsme se dostali do čtvrtfinále, ale ne pro nás. Byl to náš základní cíl, ale teď se s tím nespokojíme. Uděláme všechno pro to, abychom Turky porazili. Máme na to sílu a kvalitu,“ řekl hodně sebevědomě kouč Bilič, který nemůže počítat pouze se zraněnými náhradníky Kneževičem a Budanem.

Turci zdaleka tak suverénní na turnaji prozatím nejsou. Po úvodní prohře s Portugalskem zachránili až v závěru zápasu výhru se Švýcarskem a o dalším obratu s Českou republikou možná radši ani nepsat. „Ty jejich comebacky byly hodně působivé. Na druhou stranu to, že v každém zápase na Euru prohrávali, také o něčem vypovídá. Měli trochu štěstí, že neinkasovali další góly, když hráli vabank. My tak naivní nebudeme, navíc máme lepší tým než Turci,“ dodal kouč Chorvatů.

Turecko si však na Chorvaty rovněž věří. „Chorvati jsou dobří, porazili tady Německo. Ale i my máme svoji kvalitu. Zlepšujeme se každým dnem. Naší největší výhodou ale je, že my se nikdy nevzdáváme,“ konstatoval Fatih Terim, lodivod turecké reprezentace, který má o hodně větší problémy se sestavou než jeho protějšek. Disciplinární tresty si totiž musejí odpykat brankář Volkan Demirel a záložník Mehmet Aurélio. Zranění jsou navíc obránci Güngör a Servet, jejichž start je vážně ohrožen.

Těšit se můžeme na zajímavé utkání, které se pro vás staně ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin má utkání mírného favorita v mužstvu Chorvatska, když na něj vypsali kurs 1.80. Remízu ocenili hodnotou 3.40. Myslíte si, že Turecko překvapí i dnes a postoupí do semifinále mistrovství Evropy? Jestliže ano, pak využijte kursu 4.30 na vítězství Turků.

Reklama