Hlavní obsah

Připíše si Ferrer první vítězství na travnatém povrchu?

O španělských hráčích je známo, že jejich oblíbeným povrchem je antuka. To lze tvrdit i o Davidu Ferrerovi, který se v dobrém světle prezentuje i v Hertogenboschi, kde se poprvé v kariéře probojoval do finále travnatého turnaje. Tam ho čeká Francouz Marc Gicquel.

Článek

Oba tenisté se na okruhu ATP potkali zatím pouze dvakrát a v obou případech byl úspěšnější 31letý Francouz. První střetnutí v Lyonu v roce 2005 vyznělo jasně pro Gicquela, ale o rok později v Métách svého španělského protivníka udolal až ve třech setech.

Po loňské vydařené sezoně pokračuje David Ferrer ve výborných výkonech i letos. V úvodu sezony došel do čtvrtfinále Australian Open, kde nestačil na pozdějšího vítěze Novaka Djokoviče. Od té doby si španělská dvojka výraznější úspěch nepřipsala, ale v polovině dubna se dočkala. Na antuce ve Valencii zdolal 26letý tenista třeba Tommyho Robreda a ve finále Nicolase Almagra. V Monte Carlu a Barceloně došel do čtvrtfinále, resp. do finále a pokaždé nenašel recept na antukového krále Rafaela Nadala. Na Roland Garros skončila světová pětka ve čtvrtfinále na raketě Gaela Monfilse.

Na holandském pažitu se Ferrerovi nadmíru daří a v průběhu celého turnaje neztratil ani set. Ve čtvrtfinále zdolal Chorvata Ančiče a v semifinále si poradil po setech 7-6 a 6-1 s mladým Argentincem Juanem del Potrem.

O pět let starší Marc Gicquel zakončil loňskou sezonu podruhé v řadě v TOP 100 žebříčku ATP a vylepšil si osobní maximum na 21 vítězných utkání a podruhé v kariéře se dostal do finále turnaje ATP, kde prozatím nikdy neuspěl. Dnes ho čeká tedy třetí pokus.

Do letošního roku vstoupil francouzský tenista účastí ve třetím kole Australian Open. Na sklonku února zvítězil 60. hráč světa na challengeru v Besanconu. Další slušný výsledek si připsal až v květnu, kdy v portugalském Estorilu skončil ve třetím kole na raketě Nikolaje Davyděnka. Mezi posledních osm doputoval ještě před měsícem v Casablance. Na Roland Garros vypadl tuniský rodák ve druhém kole s Tommy Robredem a naposled v Halle nestačil hned v úvodu na Němce Becka. Gicquelova cesta do finále v Hertogenboschi nebyla vůbec jednoduchá. Po výhře nad Olivierem Rochusem zdolal krajana Gasqueta, Rakušana Melzera a v semifinále Guillerma Caňase.

Pokud si myslíte, že Marc Gicquel získá svůj první titul na okruhu ATP, je tu pro vás kurs 2.97. Bookmakeři bwinu favorizují Davida Ferrera s kurem na výhru 1.29.

Reklama