Hlavní obsah

Startuje Wimbledon: Monfils vyzve Guccioneho

Eurotip.cz

Zítřejším dnem začíná na kurtech v All England Clubu zřejmě neprestižnější a nejstarší tenisový turnaj světa – Wimbledon. Mezi prvními se na londýnské trávě představí Gael Monfils a Chris Guccione. Oba se potkávají vůbec poprvé, tudíž je čeká premiéra.

Foto: Internet

Wimbledon

Článek

Pro Gaela Monfilse bude letošní ročník již jeho čtvrtým vystoupením na londýnském předměstí. V roce 2005 zde došel do třetího kola. O rok později nestačil hned v úvodu na Rusa Kunitsyna a loni zopakoval svůj doposud nejlepší výsledek, tedy postup do třetího kola. Do aktuální sezony nevstoupil francouzský tenista zrovna nejlépe, když na úvodních čtyřech turnajích nedošel dál jak do druhého kola. 21letý však vstupoval do sezony až v březnu, kdy konečně doléčil problematické koleno. V dubnu na podniku ATP Masters v Monte Carlu vyřadil Verdasca a Karloviče, ale v osmifinále mu stopku vystavil Roger Federer. Své ztracené sebevědomí našel pařížský rodák na slušně obsazeném challengeru v Maroku, kde ve finále zdolal Jeremy Chardyho. Na antuce v Casablance příliš nezazářil, ale svůj velký talent předvedl v plné kráse na Roland Garros. Tam si na něj nepřišla jména jako Ljubičič nebo Ferrer a jeho pouť turnajem zastavil až v semifinále Roger Federer. Se svým defenzivním pojetím hry bude chtít aktuálně 32. hráč žebříčku ATP uspět i v Anglii, ale na travnatých kurtech se zatím nepyšní příliš dobrou bilancí, která činí 11 výher a 8 porážek.

Nenasazený Chris Guccione se na trávě ve Wimbledonu představí podruhé v kariéře. Loni zde vyřadil domácího Bogdanovice a v druhém kole měl nakročeno k senzaci, když vedl 2-0 na sety nad Nikolajem Davyděnkem, ale ruský tenista překvapení nakonec nedovolil a pětisetovou bitvu vyhrál.

22letý Australan zakončil loňský ročník poprvé v elitní stovce žebříčku ATP a premiérově nakoukl i do finále turnaje v Adelaide. Do druhého finále turnaje ATP se 200cm vysoký tenista probojoval na začátku ledna v Sydney, kde ve finále podlehl Dmitry Tursunovi. Na tvrdém povrchu v Memphisu vyřadil Američana Kendricka a Švéda Johanssona, avšak nad jeho síly byl Radek Štěpánek. V polovině března došel až do semifinále kvalitního challengeru na Floridě, kde vyřadil třeba Marca Gicquela či Fernanda Gonzaleze. Dalšího slušnějšího výsledku už 79. hráč světa od té doby nedosáhl. V poslední přípravě skončil ve druhém kole v anglickém Queensu na raketě Mardyho Fishe.

Jasným favoritem tohoto duelu je pochopitelně Francouz Gael Monfils s kursem na výhru 1.26. Na vítězství Chrise Guccioneho určili bookmakeři bwinu kurs3.15.

Reklama