Hlavní obsah

Uhájí Boca Juniors druhou příčku v tabulce?

Eurotip.cz

Kdo v dnešní ne moc bohaté nabídce hledá utkání s favoritem, pak určitě zbystří pozornost na argentinskou fotbalovou ligu. Slavná Boca Juniors totiž hostí klub Atlético Tigre, a i když se jedná o městské derby, domácí budou na svém stadionu La Bombonera jasným favoritem.

Článek

Asi nejslavnější argentinský klub vůbec - Boca Juniors - nedávno vypadl z Poháru osvoboditelů a jeho působení v této soutěži se tak nedá považovat za úspěch. Stejně je tomu v argentinské Primera division, v níž Los Xeneizes ztrácí kolo před koncem jarní části sezony čtyři body na největšího konkurenta River Plate, a o titulu je tak rozhodnuto. Boca však stále bojuje alespoň o druhou příčku, kterou nemá zdaleka jistou, jelikož Estudiantes jsou třetí pouze o skóre a to velmi těsně.

V závěrečném duelu sezony navíc nečeká tým kolem Juana Romana Riquelmeho žádný lehký zápas, i když Tigre jsou letos nováčkem v nejvyšší soutěži. Na podzim však dosáhli dokonce na druhé místo v Apertuře, když před sebou nechali už pouze Lanus. Boca Juniors skončila dokonce až čtvrtá, za což mohl i vzájemný zápas právě s Tigre, který Victoriáni doma překvapivě vyhráli v poměru 2:1.

Na jaře se ale Tigre už tolik nedaří, o čemž vypovídá i průběžná 13. příčka v tabulce Clausury. Hodně se na tom podepsala dubnová domácí prohra 1:5 se San Lorenzo, od které svěřenci Diega Cagny nemohli najít na soupeře recept dlouhých šest utkání. Na konci května však překvapili vítězstvím na hřišti San Martinu a i dva týdny stará výhra s Argentinos říká, že by to dnes Boca nemusela mít až tak lehké.

Přesto v roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Carlose Ischia vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.40. Myslíte si, že mužstvo Tigre uhraje na horké půdě alespoň remízu, pak si vsaďte na jeho neprohru s kursem 2.52.

Reklama