Hlavní obsah

Ferrera čeká první měření sil se Samem Querreyem

Přesně v 13:00 našeho času by měl na kurt číslo osmnáct nastoupit 21. nasazený Juan Carlos Ferrero a Sam Querrey. Jedná se samozřejmě o první kolo třetího grand slamu sezony, tedy Wimbledonu. Zajímavostí je, že se oba hráči potkávají vůbec poprvé.

Článek

Juan Carlos Ferrero není mezi tenisovou elitou žádným nováčkem a na neprestižnějším travnatém turnaji světa se představí již poosmé. I přesto, že má španělský tenista zřejmě nejlepší léta za sebou, došel na dvorcích v All England Clubu nejdále loni. Dokázal přejít třeba přes Blaka či Tipsareviče a až ve čtvrtfinále ho zastavil Roger Federer.

Loňskou sezonu zakončila bývalá světová jednička již posedmé v řadě mezi nejlepšími pětadvaceti hráči světa žebříčku ATP. Do letošního ročníku vstoupil opět na výbornou, když na betonu v Aucklandu nestačil až ve finále na Němce Kohlschreibera. Na Australian Open si připsal další poměrně slušný výsledek, když nestačil až v osmifinále na krajana Davida Ferrera. Mezi nejlepšími šestnácti skončil rodák z Onteniente v Indian Wells a v Monte Carlu ho zastavil antukový král Nadal. O týden později si však zkušený 28letý hráč se světovou dvojkou poradil, ale opět v osmifinále ho zastavil tentokrát Stanislas Wawrinka. Posledním vystoupením aktuálně 23. hráče světa byla účast na Roland Garros, kde v prvním kole musel Brazilci Marcosovi hned ve druhém setu utkání skrčovat.

Sam Querrey není ani zdaleka tak zkušený jako jeho o osm let starší soupeř. Na anglické trávě si zahrál zatím pouze loni a bez většího úspěchu. Hned v prvním kole totiž nestačil na Alejandra Fallu z Kolumbie. Mladý Američan vstoupil výrazněji mezi elitu teprve minulý rok, když rok zakončil mezi 75 nejlepšími hráči světa a připsal si 19 vítězných utkání.

Na letošním Australian Open měl 20letý Američan smůlu na los, když po výhrách nad Rochusem a Tursunovem narazil ve třetím kole na Novaka Djokoviče, na kterého recept nenašel. Hned o týden později došel do semifinále turnaje v Delray Beach a na začátku března triumfoval na podniku v Las Vegas. Další výraznější počin téměř dvoumetrového rodáka ze San Francisca přišel na sklonku dubna v Monte Carlu, kde po výhrách nad Moyou, Seppim a Gasquetem skončil až na raketě silného Djokoviče. Na Roland Garros vypadl aktuálně 42. hráč světa hned v prvním kole s Federerem a ani na trávě v londýnském Queensu se do druhého kola nepodíval.

Experti sázkové kanceláře bwin v tomto utkání výraznějšího favorita nevidí. Na výhru Juana Carlose Ferrera určili kurs 1.88 a na úspěch Sama Querreyho kurs 1.73.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články