Hlavní obsah

Murrayho čeká zkušený Santoro

V druhém hracím dnu tenisového Wimbledonu změří síly domácími fanoušky povzbuzovaný Andy Murray a Fabric Santoro. Domácím hráčům se na Wimbledonu tradičně příliš nedaří – nejstarší tenisový turnaj nevyhrál žádný Brit více než 70 let. Oba hráči se na okruhu ATP potkali zatím pouze jednou. V roce 2007 v pařížské hale zvítězil jasně skotský talent.

Článek

Andy Murray se v loňské sezoně podíval do elitní světové desítky, ze které však kvůli zraněním zad a zápěstí vypadl, čímž přišel o celé období turnajů na trávě. Do aktuálního ročníku vstoupil 21letý Skot vítězstvím na turnaji v Dauhá, kde si ve finále poradil se Švýcarem Wawrinkou. Nejlepší ostrovní tenista vypadl na Australian Open hned v prvním kole, ale na turnaji v Marseille, po finálové výhře nad Ančičem, opět triumfoval. Na podniku ATP Masters vypadl ve třetím kole s Rafaelem Nadalem a ve stejné fázi se poroučel i na Roland Garros, kde nestačil na Nicolase Almagra. Naposled se rodák z Dunblane představil v londýnském Queensu, kde vyřadil Grosjeana a Gulbise, ale čtvrtfinálový duel musel vzdát kvůli bolavému palci. Nyní se však dle jeho slov cítí mnohem lépe.

„V posledních dnech jsem trénoval na zápasových kurtech a jsou poměrně rychlé, rychlejší než v Queensu. To mi vyhovuje,“ dodává aktuální světová jedenáctka, která na Wimbledonu startovala zatím dvakrát a v roce 2006 skončila v osmifinále.

Fabrice Santoro už musí znát prostředí All England Clubu jako své boty. Vůbec poprvé zde startoval v roce 1990. Ze svých dvanácti účastí však pouze jedenkrát pronikl do třetího kola a vcelku pravidelně končí ve druhém utkání. Už 35letý Francouz dokazuje své kvality především ve čtyřhře, ale i v singlu se v roce 2007 umístil mezi elitní padesátkou hráčů žebříčku ATP.

Hned v úvodu sezony došel 177cm vysoký tenista přes Blaka, Darcise a Koroleva až do semifinále turnaje v Sydney. Na Australian Open sice vyřadil Johna Isnera, ale vzápětí skončil na raketě Rogera Federera. Do třetího kola nakoukl aktuálně 54. hráč žebříčku na sklonku března v Miami, kde zdolal Bjorkmana a Chorvata Ljubičiče. Již ve druhém kole se francouzský tenista loučil na Roland Garros a také na trávě v Halle, kde nestačil na Ferrera resp. Baghdatise. Na posledním podniku v Hertogenboschi vypadl Santoro hned na úvod s Argentincem Del Potrem.

„Je to velmi nevyzpitatelný soupeř. Musíte být neustále soustředěn a ve střehu, protože on na vás zkouší ledacos,“ dodává Murray na adresu svého protihráče.

Domácího tenistu Murrayho považují bookmakeři za velkého favorita, když na něj vypsali hodně nízký kurs 1.02. Santorovi naopak vůbec nevěří a u bwinu si na něj můžete vsadit v kursu 7.50.

Reklama