Hlavní obsah

Poradí si Lopez s Karanušičem?

Eurotip.cz

První kolo třetího grand slamu sezony už je minulostí. V tom druhém si to rozdají 31. nasazený Španěl Feliciano Lopez a Roko Karanušič z Chorvatska. Oba se spolu doposud ještě nikdy neutkali a čeká je tudíž ve vzájemných utkáních premiéra.

Foto: ATP Tour

Areál All England Clubu

Článek

Feliciano Lopez již několik sezon patří do mezi světovou špičku a i na Wimbledonu dosáhl několika slušných výsledků. Tím jednoznačně nejlepším je čtvrtfinálová účast z roku 2005.

Do letošního ročníku ale španělský tenista nevkročil zrovna tou pravou nohou a na úvodním grand slamu sezony Australian Open vypadl už ve druhém kole po prohře s Francouzem Gasquetem. Naopak nejzdařilejší byl pro rodáka z Toleda turnaj v Dubaji, kde zdolal jména jako Berdych, Ferrer či Davyděnko a až ve finále se musel sklonit před uměním Andyho Roddicka. Další výsledek, který stojí za zmínku, přišel v dubnu v Barceloně, kde 26letý tenista vypadl ve třetím kole s antukovým králem Nadalem. Od té doby však na turnajích ATP jen marně čeká na vítězství. To nepřišlo ani na Roland Garros či naposled na turnaji v londýnském Queen´s Clubu, kde nestačil na Francouze Mahuta.

Zde na anglické trávě se kýženého vítězství 35. hráč světa konečně dočkal. Na úvod turnaje si poradil ve čtyřech setech s Argentincem Dabulem. Odehrál tedy o jeden set více, než jeho dnešní soupeř, který vyřadil Peruánce Luise Hornu.

Roko Karanušič bude pro Lopeze zřejmě velkou neznámou. 25letý tenista totiž doposud na okruhu ATP spíše jenom paběrkoval. V minulé sezoně si v elitní společnosti připsal první vítězný duel a rok zakončil se zápornou bilancí 2-8. Ani v aktuální sezoně na turnajích ATP chorvatský tenista nijak nezářil. První výhru si připsal na domácím podniku v Záhřebu, kde ve druhém kole nestačil na Srba Tipsareviče. Druhý a do úvodního souboje Wimbledonu také poslední vítězný duel zaznamenal až 111. hráč žebříčku minulý týden na trávě v Londýnském Queensu s Flaviem Cipollou. Ve druhém kole mu štěstí příliš nepřálo a souboj s Novakem Djokovičem měl již předem téměř jistého vítěze.

Na vítězství Feliciana Lopeze určili bookmakeři kurs 1.26. Na úspěch Roka Karanušiče vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.15.

Reklama