Hlavní obsah

Kdo z dvojice Španělsko – Rusko doplní ve finále Německo?

Eurotip.cz

Po včerejším úvodním semifinále, kde Němci nepřipustili další senzační postup Turecka, je na programu souboj Španělska s dalším překvapivým semifinalistou – Ruskem.

Článek

Oba celky se potkaly hned na úvod skupinové fáze a celek z Pyrenejského poloostrova zvítězil i díky hattricku Davida Villy jasně 4:1. Stejný hráč zajistil Španělsku vítězství až v závěru utkání se Švédskem a i poslední vystoupení ve skupině s Řeckem Las Rojas zvládli. Zdá se, že v průběhu turnaje je hra svěřenců trenéra Aragonese čím dál tím méně nebezpečnější. Ve čtvrtfinálovém boji s Itálií se přes důslednou obranu Španělsko ani po 120 minutách neprosadilo a o osudu musela rozhodnout penaltová loterie. V té zazářil „Svatý Iker“, který zneškodnil dvě penalty Azzuri.

„Čeká nás nádherný zápas, protože obě mužstva jsou hodně útočně laděna. Hra Ruska se mi líbí. Když si vzpomenete, kolik Holanďanů hraje v Realu, nálada v kabině by pak byla jistě skvělá, pokud bychom Rusko porazili,“ říká s úsměvem brankář Iker Casillas.

Španělský celek nastoupí v plné síle, ale trenér Aragones si je vědom, že překvapit kouče Hiddinka bude hodně obtížné. Jednou z variant by mohlo být nasazení Cesca Fabregase hned od úvodní minuty. „Důležité bude držení míče v prvním poločase. Pokud kontrolujete hru, nemusíte tolik běhat. Toto je velká šance pro Španělsko a my jí musíme chytit za pačesy,“ dodává hrdina penaltového rozstřelu s Itálií Casillas.

Rusko se po úvodním debaklu rychle vzpamatovalo a ve druhém klání zdolalo obhájce prvenství z Řecka. Postup mezi posledních osm týmů si Hiddinkovi svěřenci zajistili v duelu proti Švédsku, kde se o branky postaraly klíčové osobnosti – útočník Roman Pavlyuchenko a Andrej Arshavin, který si v prvních dvou utkáních odpykával disciplinární trest. Naposled Rusko šokovalo vyřazením horkého adepta na titul Nizozemska, které sborná jednoznačně přehrála a po zásluze zvítězila 3:1 po prodloužení.

„Naše hra je technická, jednoduchá, přímočará a sledovat ji je radost,“ říká spokojený trenér Hiddink, který se dnes musí obejít bez stopera Denise Kolodina. Na jeho místě tak nejspíš nastoupí Vasily Berezutsky, který se spolu se Sergeiem Ignashevichem pokusí vytvořit z obrany Ruska nedobytnou tvrz, která kromě duelu se Španělskem zatím kapitulovala pouze jednou.

Sázková kancelář bwin favorizuje celek Španělska s kursem na výhru 2.15. Na výhru nevyzpitatelných Rusů určili bookmakeři kurs 3.35. Pokud si myslíte, že se o vítězi utkání nerozhodne v základní hrací době, využijte kursu 3.15.

Reklama