Hlavní obsah

Schuettler vyzve Nadala

Eurotip.cz

Až včera večer se rozhodlo o kompletním složení obou semifinálových dvojic mužské části Wimbledonu. Proti Nadalovi, který si postup zajistil již ve středu, nastoupí zkušený Rainer Schuettler.

Článek

Ten svého o deset let mladšího soupeře již jednou dokázal porazit. Bylo tomu však v roce 2004, kdy Nadal ještě nepatřil mezi nejužší světovou špičku. V dalších třech měřeních sil už španělský tenista se svým dnešním soupeřem velké problémy neměl.

Rafael Nadal skončil na anglické trávě v posledních dvou letech vždy až ve finále s Rogerem Federerem a i letos míří hodně vysoko. Po jasné výhře nad Němcem Beckem zdolal Španěl Ernestse Gulbise, dalšího Němce Kiefera, Rusa Južného a naposled si poradil s velkou nadějí domácích příznivců Andy Murrayem.

„Byl to zatím jednoznačně můj nejlepší zápas zde na Wimbledonu. Jsem šťastný za postup do semifinále a za vyřazení tak těžkého soupeře. Letos hraji dle mého názoru ještě lépe než loni. Minulý rok jsem byl přitom hodně blízko k celkovému prvenství,“ dodává světová dvojka.

O skvělých výsledcích 22letého hráče není třeba nikoho přesvědčovat. Jen letos se rodák z Mallorcy podíval do finále turnajů v Chennai a Miami. Přemožitele potom nenašel na podnicích v Monte Carlu, Barceloně, Hamburku, v Paříži na Roland Garros a trofej pro vítěze si Nadal odvezl i z londýnského Queensu, kde si ve finále poradil s Novakem Djokovičem.

Rainer Schuettler prožívá letos na dvorcích All England Clubu druhý nejvydařenější turnaj své kariéry. V roce 2003 se na Australian Open podíval dokonce do finále, kde nestačil na Andre Agassiho. Německý tenista přitom v probíhajícím ročníku vůbec nezáří a jeho nejlepším výsledkem doposud bylo semifinále challengerů v polské Vratislavi a Drážďanech.

Zde na anglické trávě zdolal překvapivý semifinalista nejprve Španěla Venturu, následně skončil na jeho raketě devátý nasazený Blake, dále Garcia-Lopez, Janko Tipsarevič a naposled Arnaud Clement. Duel s francouzským tenistou začal již ve středu, ale kvůli tmě byl za stavu 1-1 na sety přerušen. Včera měl 30letý Clement v rozhodující sadě na raketě dokonce match point, ale Schuettler ho dokázal odvrátit a v pátém setu zvítězil 8-6.

Rafael Nadal je horkým adeptem na účast ve finále a odpovídá tomu i nízký kurs na jeho vítězství 1.02. Pokud věříte v senzační postup Rainera Schuettlera, využijte u bwinu vysokého kursu 7.65.

Reklama