Hlavní obsah

Představí se Jan Koller poprvé v novém dresu?

Po téměř dvouměsíční přestávce pokračuje ruská Premier league. Ve dvanáctém kole zavítá aktuální lídr soutěže Rubin Kazaň na půdu Samary, které patří momentálně šestá příčka.

Článek

V loňské sezoně skončila Rubin Kazaň až na desáté příčce, ale letos si už po jedenácti odehraných utkáních vytvořila na čele pětibodový náskok nad úřadujícím vicemistrem Spartakem Moskva.

Právě s celkem, ve kterém působí Češi Jiránek s Kováčem, Kazaň v úvodu května prohrála jasně 0:3. Následně hosté dokázali porazit FK Moskva, ale se Spartakem Nalčik utrpěli porážku 0:2. V posledním duelu před přestávkou Rubin zásluhou branky Karadenizova nad Jaroslavlí dlouho vedla, ale v 90. minutě o vedení přišla a utkání tak skončilo remízou 1:1.

Křídla Sovětů Samara je velmi ambiciózní celek, který však v předešlé sezoně bojoval o udržení a skončil na první nesestupové příčce, tedy třetí od konce. Letos jsou na tom domácí o poznání lépe. Na začátku května Samara zdolala 2:0 Perm a ani v dalších třech utkáních neprohrála. Svěřenci Leonida Slutského nejprve remizovali 2:2 na půdě Dinama Moskva, když jim jediný bod zařídil až v závěru obránce Sergej Budylin. Další dvě utkání se Spartakem a FC Moskva dopadla shodným výsledkem 1:1. O jedinou branku v posledním klání se navíc postaral Jiří Jarošík. Otázkou zůstává, zda ho v základní sestavě doplní velká posila domácích – Jan Koller, který v úterý absolvoval s týmem první trénink.

„Náš problém je v tom, že si v zápase vytváříme spoustu šancí, ale dáváme zatím málo branek. A Jenda je hodně gólový hráč. Mohlo by mu sedět i to, že hrajeme na jednoho klasického útočníka, kterého hodně doplňují menší a pohybliví hráči z druhé vlny,“ říká na adresu svého nového spoluhráče Jiří Jarošík.

Na vítězství domácího týmu Samary vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.00 rovné. Stejný kurs můžete využít, pokud si myslíte, že utkání skončí remízou. Na vítězství Kazaně určili bookmakeři kurs 2.25.

Reklama