Hlavní obsah

Která ze sester Williamsových zvedne nad hlavu mísu pro vítězku Wimbledonu?

Eurotip.cz

V pavouku ženské části turnaje zbyla už pouze dvě jména. Není mezi nimi ani jedna ze čtyř nejvýše nasazených hráček, které se neprobojovaly ani do čtvrtfinále. Diváci v All England Clubu shlédnou souboj Sereny a Venus Williamsových.

Článek

Obě hráčky se mezi elitou na okruhu WTA potkaly již v šestnácti utkáních a jejich bilance je velmi vyrovnaná. Mladší Serena zvítězila v devíti vzájemných střetnutích, kdyžto Venus má na kontě o dvě výhry méně.

V grandslamových finále se obě Američanky utkaly celkem šestkrát a zde již bilance tolik vyrovnaná není. Pětkrát se totiž z vítězství radovala Serena. Zde na anglické trávě na sebe obě narazily poprvé v roce 2000 a v semifinále uspěla starší Venus. Té Serena porážku oplatila hned dvakrát, ve finále v letech 2002 a 2003.

V celém průběhu letošního Wimbledonu neztratila Serena Williamsová ani jeden set. Před jejími schopnostmi se musely sklonit Estonka Kanepiová, Urszula Radwaňská, bývalá světová jednička Mauresmová, Američanka Matteková, Agnieszka Radwaňská a naposled přemožitelka Nicole Vaidišové Číňanka Čeng Ťie.

„Myslím si, že celý turnaj byl po vypadnutí nejlepších hráček žebříčku ještě těžší. Níže postavené hráčky věřily, že si mohou připsat další překvapivá vítězství. Naposled jsem byla mile překvapená se svou hrou. Lépe jsem se pohybovala i servírovala,“ dodává letošní vítězka turnajů v Bangalore, Miami a Charlestonu.

Venus Williamsová slavila na Wimbledonu celkové prvenství čtyřikrát a má na svém kontě tedy o dvě prvenství více než její sestra. „Obě se připravujeme jinak. Já obvykle čtu knihu, ona kouká na video. Dnes se budu hodně spoléhat na svůj servis. Klíčem k úspěchu pro mě bude také dobrý return. Když chcete zvítězit, musíte hrát agresivně a nespoléhat se na chybu protihráčky,“ dodává 28letá tenistka, která zde postupně vyřadila domácí hráčky Cavadayovou s Keothavongovou, Španělku Sanchezovou, Alisu Kleybanovovou, Thajku Tanasugarnovou a naposled Jelenu Dementěvovou. Na svůj první letošní titul však rodačka z Californie zatím čeká. Dočká se dnes?

Ke vzájemné bilanci jistě přihlížejí i bookmakeři, kteří favorizují Serenu s kursem na výhru 1.57. Pokud více věříte starší z obou sester Venus, využijte příjemného kursu bwinu 2.11.

Reklama