Hlavní obsah

Těrek Groznyj přívítá Spartak Moskva

Po téměř dvouměsíční přestávce pokračuje i dnes svým dvanáctým kolem nejvyšší ruská fotbalová soutěž. Momentálně devátý Těrek Groznyj vyzve na domácí půdě silný Spartak Moskva.

Článek

Groznyj se ruské v Premier league představil již v roce 2005, ale skončil jako poslední a s fotbalovou elitou se musel rozloučit. Loni si svěřenci Leonida Nazarenka v druhé lize vybojovali postup zpět do nejvyšší soutěže.

V úvodu května nestačili domácí na Tom Tomsk, ale následně si spravili chuť na předposledním Khimiki. Poslední dvě utkání ale mužstvu z hlavního města Čečenska příliš nevyšla. Nejprve Groznyj prohrál s Permem a proti Dinamu Moskva mu nepomohla ani branka Vladimira Kuzmičema ze závěru utkání, které nováček ruské soutěže prohrál 1:2. Po přestávce se však domácí chtějí prezentovat v lepším světle, a proto nakoupili tři rumunské posily. Z Dinama Bukurešť přichází defenzivní záložník Andrej Margaritescu, z CSKA Sofia Florentin Petre a z Rapidu Bukurešť zkušený útočník Daniel Pancu.

Hosté se před přestávkou pyšnili lepší formou a v posledních šesti utkáních nepoznali hořkost porážky. I díky tomu jim momentálně patří velmi slušná druhá příčka. Celek, ve kterém působí Češi Jiránek s Kováčem, zdolal na začátku května jasně Kazaň a po přestřelce 4:2 také Jaroslavl. V tomto utkání přidal jednu branku také nejlepší střelec ruské ligy z posledních dvou let – Roman Pavljučenko. Po remíze Spartaku se Samarou rozhodl tentýž hráč po penaltě z 89. minuty duel se Saturnem Moskva.

Na vítězství Grozného, ve kterém působí i bývalý hráč Sparty Radoslav Zabavník, určili bookmakeři kurs 4.50. Na výhru Spartaku Moskva vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.80 a na remízu je kurs 3.00 rovné.

Reklama