Hlavní obsah

Roitman se utká s Nieminenem

Eurotip.cz

Celé dva týdny směřovaly pohledy tenisových příznivců na kurty slavného Wimbledonu. Dneškem začíná antukový turnaj ve švédském Bastadu s dotací 326 000 Eur. Na úvod se potkávají Sergio Roitman a Jarkko Nieminen.

Foto: EPA/All Over Press

Finský tenista Jarkko Nieminen.

Článek

Oba hráči se poprvé utkali již před sedmi lety a na challengeru v Budapešti uspěl finský tenista. Ten se radoval z vítězství i v jejich druhém a zároveň posledním měření sil v roce 2006 v rakouském Kitzbuhelu.

Jarkko Nieminen zakončil loňskou sezonu již potřetí v řadě mezi třiceti nejlepšími tenisty světa. Do aktuálního ročníku pak vstoupil na výbornou, kdy v Adelaide došel až do finále, kde mu možnost radovat se z druhého titulu v kariéře překazil Francouz Llodra. Na Australian Open se 26letý levák probojoval třeba přes Mardyho Fishe či Němce Kohlschreibera až do čtvrtfinále, kde nestačil na Rafaela Nadala. Od té doby si aktuálně 28. hráč světa nepřipsal ani jedno vítězství, které přišlo až v závěru dubna v Monte Carlu, kde na úvod vyřadil Marca Gicquela, ale hned vzápětí vypadl s Juanem Carlosem Ferrerem. Po výhře nad Rainerem Schuettlerem skončil rodák z Masku ve druhém kole turnaje v Hamburku a na Roland Garros ho ve třetím utkání vyřadil opět Nadal. Naposled se finský tenista představil na Wimbledonu, kde se mu příliš nedařilo a skončil už ve druhém kole po velké bitvě s Chorvatem Čiličem.

Sergio Roitman si loni připsal na své konto zatím nejlepší sezonu, když dokázal zvítězit v 11 utkáních na okruhu ATP a oslavil tři celková prvenství na challengerech. Letos 29letý tenista zvítězil v šesti zápasech. Nejdál došel rodák z Buenos Aires na dubnovém turnaji v Houstonu, kde po výhrách nad Isnerem a Kunitsynem skončil ve čtvrtfinále na raketě domácího Odesnika. Stejného výsledku dosáhl argentinský tenista i na antuce v Prostějově a na challengeru v Braunschweigu došel až do finále, kde nestačil na Francouze Devildera. Los Wimbledonu přisoudil 97. hráči světa hned na úvod nelehkého soupeře – Rusa Južného, který byl dle očekávání nad jeho síly.

Oba hráči toho na turnajích ATP v poslední době příliš mnoho nepředvedli, přesto je favoritem Jarkko Nieminen s kursem na výhru 1.29. Na vítězství Sergia Roitmana vypsali bookmakeři bwinu kurs 2.97.

Reklama