Hlavní obsah

Mináře čeká Caňas

S novým týdnem se rozbíhá hned několik turnajů série ATP. Ve švýcarském Gstaadu otevře program na hlavním kurtu dvojice Serra - Traver a po nich přijdou na řadu Guillermo Caňas s Ivem Minářem, na jejichž souboj se podíváme. Oba hráči se doposud nikdy nepotkali a čeká je tudíž premiéra.

Foto: www.sport.cz

Český tenista Ivo Minář.

Článek

Ivo Minář sice zakončil loňskou sezonu jako 110. hráč světa, ale na challengerech se mu vcelku dařilo. Připsal si tituly z turnajů ve Freudenstadtu a Busanu a v Szczecinu nestačil ve finále na Argentince Roitmana.

Na svém prvním letošním turnaji v Sydney skončil pražský rodák ve druhém kole a na Australian Open nestačil hned na úvod na Španěla Hernandeze. V brazilském Costa Do Sauipe vyřadil 24letý tenista Potita Staraceho a Argentince Berlocqua a až ve čtvrtfinále ho zastavil Fabio Fognini. V polovině března na Floridě dokráčel 70. hráč světa opět do třetího kola, stejně tak jako o týden později na prestižním turnaji ATP Masters v Miami, kde zdolal Rochuse a Chelu. V posledních týdnech se českému tenistovi příliš nedařilo, když v londýnském Queensu nestačil ve druhém kole na Janka Tipsareviče a v Hertogenboschi mu stopku vystavil Mario Ančič. Dnes by si tak na své oblíbené antuce rád spravil chuť.

Loni se Guillermo Caňas umístil po třech letech opět mezi elitní světovou dvacítkou. V aktuálním ročníku se bývalá světová osmička znovu neprezentuje nijak špatnými výkony. V úvodu března došel argentinský tenista až do osmifinále turnaje série Masters v Indian Wells, kde ho zastavil Novak Djokovič. O týden později ho ve stejné fázi turnaje v Miami zdolal Rus Igor Andrejev. Na konci dubna v Barceloně vyřadil 30letý tenista Španěla Hernandeze i Rusa Gabashviliho, ale ve třetím kole si nepřišel na Tommyho Robreda. Poslední turnaj rodákovi z Buenos Aires náramně vyšel a v jeho pouti turnajem v holandském Hertogenboschi ho zastavil až v semifinále Marc Gicquel.

Guillermo Caňas je s kursem na výhru 1.23 jasným adeptem na vítězství v tomto utkání. Na výhru českého tenisty Iva Mináře vypsali bookmakeři bwinu kurs 3.35.

Reklama