Hlavní obsah

Andrejeva vyzve Brazilec Daniel

V úvodním dějství antukového turnaje ve švýcarském městě Gstaad změří vůbec poprvé síly Igor Andrejev a Marcos Daniel.

Článek

Igor Andrejev nevkročil do sezony na turnajích v Sydney a Dauhá zrovna pravou nohou, ale na úvodním grand slamu v Melbourne dokázal porazit Rumuna Pavla i Belgičanem Vliegena, ale ve třetím kole se musel sklonit před uměním Richarda Gasqueta. Na sklonku února skončil 37. hráč světa ve čtvrtfinále v Buenos Aires, kde nestačil na Jose Acasusa. V Dubaji oplatil 24letý tenista porážku Francouzi Gasquetovi, ale mezi posledními osmi mu stopku vystavil silný Novak Djokovič.

Na konci března se ruskému tenistovi dařilo na turnaji ATP Masters v Miami, kde až ve čtvrtfinále skončil na raketě Tomáše Berdycha. Pro moskevského rodáka je letos boj o semifinále zřejmě zakletý, když ani v Monte Carlu neprošel mezi nejlepší čtyři, tentokrát ho zastavil krajan Davyděnko. Na podniku v Římě se Igor Andrejev po výhrách nad Leem a Monacem podíval do třetího kola, kde podlehl Novaku Djokovičovi. Měsíc červen se ruskému tenistovi výsledkově příliš nevydařil a naposled se s Wimbledonem loučil už ve druhém kole po prohře s Davidem Ferrerem.

Marcos Daniel se v loňské sezoně účastnil především challengerů, kde si vybojoval i jeden titul. V aktuálním ročníku si na stejném typu turnaje připsal další prvenství. Bylo tomu na začátku března v kolumbijské Bogotě, kde si ve finále poradil s Ivanem Navarrem. Na dalším antukovém challengeru v Neapoli došel Daniel znovu do finále, tam ale nestačil na domácího Potita Staraceho. Aktuálně 76. hráč světa si přinesl svou slušnou antukovou formu i do Houstonu, kde došel do čtvrtfinále. Na Roland Garros čerstvě 30letý hráč skončil po velkém boji ve druhém kole na raketě Rakušana Melzera. S Wimbledonem se pak brazilský tenista rozloučil hned v prvním utkání se Stanislasem Wawrinkou.

Na vítězství Igora Andrejeva vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.27. Pokud věříte v postup Marcose Daniela, vsaďte si na něj v kursu 2.97.

Reklama