Hlavní obsah

Bude se Safinovi dařit i ve Švédsku?

Na skončeném Wimbledonu se Marat Safin prezentoval ve skvělé formě a v dobrých výsledcích by rád pokračoval i ve švédském Bastadu, kde ho v prvním kole čeká takřka neznámý Marc Lopez. V zatím jediném měření sil v roce 2004 v Sopotech však španělský tenista dokázal zvítězit, podaří se mu to i dnes?

Článek

Marat Safin se před třetím grand slamem sezony nacházel až na 75. příčce žebříčku ATP. Na dvorcích All England Clubu se mu ale nadmíru dařilo a postupem do semifinále si na anglické trávě vytvořil své osobní maximum. Ruský tenista šokoval hned ve druhém utkání, když si poradil se silným Novakem Djokovičem. Pouť turnajem aktuálně již 40. hráče světa ukončil v souboji o finále Roger Federer.

Rodák z Moskvy přitom letos zatím vůbec nepředváděl optimální výkony. Nedařilo se mu na Australian Open a ani na dalších podnicích se bývalá světová jednička nedokázala prosadit. 28letý tenista si spravil alespoň trochu chuť v Davis Cupu, kde nečekaně zdolal Čechy Berdycha i Dlouhého. Ve Valencii i Monte Carlu nepřešel přes druhé kolo, ale naději mu dala dvě slušná vystoupení na turnajích v Mnichově či Hamburku. Ve druhém kole Roland Garros vyřadil emotivního Rusa jeho krajan Nikolaj Davyděnko a ve stejné fázi skončil i na turnaji v Queensu.

„Věřím, že mi mé vystoupení na Wimbledonu pomůže v dalších výsledcích. Chci z toho těžit a hrát nyní co nejvíce utkání, protože bych na US Open byl rád mezi nasazenými. Rád bych se také prosadil na následujících turnajích série Masters,“ říká Marat Safin.

Marc Lopez rozhodně nemá takové ambice, jako jeho dnešní soupeř. V jeho další kariéře by se totiž rád podíval do elitní stovky. Nyní mu patří na žebříčku ATP až 172. pozice. Letos dokázal španělský tenista zvítězit pouze v jednom utkání na elitních turnajích ATP. Jinak se účastnil hlavně challengerů, ale ani tam příliš úspěchů neposbíral. Nejdále došel 25letý tenista zatím do čtvrtfinále, a to hned pětkrát.

Na vítězství Marata Safina vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.17. Outsidera zápasu vidí bookmakeři v Marcu Lopezovi, na jehož postup určili poměrně vysoký kurs 3.88.

Reklama