Hlavní obsah

Calleri změří síly s Melzerem

Eurotip.cz

Kromě turnajů v Gsaadu a Bastadu se s novým týdnem započal také podnik v německém Stuttgartu s celkovou dotací 568 000 Eur. V pavouku byl původně i čerstvý vítěz Wimbledonu Rafael Nadal, ten se však kvůli problémům s kolenem odhlásil. Stejně tak diváci v Německu neuvidí domácího Rainera Schuettlera. Zajímavou podívanou jim tak nabízí duel Calleriho s Melzerem.

Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Rakouský tenista Jurgen Melzer.

Článek

Oba hráči se potkali pouze jedenkrát před šesti lety v Umagu, kde ve třech setech zvítězil rakouský tenista.

27letý Jurgen Melzer na třech úvodních turnajích sezony vypadl vždy ve druhém kole včetně Australian Open. Velmi slušný výsledek si ale připsal v závěru února, kdy zvítězil na turnaji ve Vratislavi a porazil hráče jako Štěpánek, Schuettler či Vliegen. O měsíc později se víděňský rodák probojoval až do semifinále kvalitního challengeru Sunrise na Floridě, kde jeho pouť turnajem utnul v semifinále Sebastien Grosjean. Antuková část sezony rakouskému tenistovi moc nevycházela, ale po třetím kole v Poertschachu stejný výsledek zopakoval i na French Open, kde podlehl Gaelu Monfilsovi. Přes dva soupeře dokázal 63. hráč světa přejít i v Hertogenboschi i naposled ve Wimbledonu, kde si připsal cenný skalp Ivana Ljubičiče.

Augustin Calleri zakončil uplynulý ročník v Top 50 žebříčku ATP a připsal si dva postupy mezi nejlepší čtyři. V tom aktuálním se 31letý tenista podíval hned v úvodu do čtvrtfinále v katarském Dauhá, kde byl nad jeho síly Stanislas Wawrinka. Do stejné fáze turnaje se dostal i v Sydney, tam ho zastavil Radek Štěpánek. Na prvním grand slamu sezony v Melbourne si argentinský tenista poradil s Luisem Hornou, ale vzápětí skončil na raketě Rakušana Koubka. Po čtvrtfinálové účasti v Acapulcu dosáhl stejného výsledku i na antuce v Houstonu. Na výbornou vyšla Callerimu příprava na Roland Garros v Casablance, kde až v semifinále podlehl Francouzi Benneteauovi. Na samotném French Open však 52. hráč světa vypadl hned v prvním kole. Po triumfu v Prostějově se Calleri vydal na anglickou trávu do Wimbledonu, kde ve druhém utkání skončil na raketě Gillese Simona.

Mírným favoritem tohoto utkání je podle bookmakerů Austin Calleri s kursem na výhru 1.50. Na vítězství Jurgena Melzera vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.25.

Reklama