Hlavní obsah

Ve španělském souboji vyzve Montaňes Hernandeze

Druhé kolo antukového podniku v německém Stuttgartu nabízí souboj dvou krajanů - Alberta Montaňese s Oscarem Hernandezem. Oba se letos již jednou utkali a uspěl druhý jmenovaný. Ten se radoval i ve dvou vzájemných měřeních sil na challengerech v roce 2006 a 2007. Jedinou výhru si na své konto připsal Albert Montaňes loni v Chile.

Foto: AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON

Španělský tenista Albert Montaňes.

Článek

Pro Oscara Hernandeze byla loňská sezona zatím jeho nejvydařenější. Španělský veterán zakončil ročník poprvé mezi nejlepšími 60 tenisty světa a zvítězil na dvou challengerech.

30letý Španěl si v úvodu aktuálního ročníku připsal první výhru na lednovém Australian Open, když zdolal Iva Mináře. Hned v dalším zápase ho však zastavil další Čech Tomáš Berdych. Na brazilské antuce v Costa Do Sauipe skončil rodák z Barcelony ve čtvrtfinále na raketě krajana Moyi. Nejdál došel aktuálně až 110. hráč žebříčku ATP na dubnovém podniku v Houstonu, kde si připsal skalp třeba Donalda Younga či Mardyho Fishe a prohrál až v semifinále s Jamesem Blakem. V Casablance si Hernandez poradil s Kanaďanem Dančevičem i na antuce silným Monfilsem, ale mezi posledními osmi ho zastavil Julien Benneteau. Hned v úvodu Roland Garros vyřadil „Guindi“ znovu Iva Mináře, ale ve druhém kole ho zastavil Francouz Mathieu, který se mu stal osudným i v prvním kole Wimbledonu. Zde v Německu zdolal fanoušek fotbalové Barcelony v prvním utkání Stantiaga Venturu.

Albert Montaňes došel stejně jako jeho dnešní soupeř na prvním grand slamu sezony v Melbourne do druhého kola, kde nestačil na Francouze Llodru. Nejvydařenější částí sezony byl pro 27letého hráče měsíc duben a začátek května. Po triumfu na challengeru v Monze došel momentálně 70. tenista světa do čtvrtfinále domácího podniku v Barceloně a stejný počin předvedl i na turnaji ATP Masters v Hamburku, kde postupně vyřadil Fishe, Acasusa, Tipsareviče a nestačil až na Srba Djokoviče. Na Roland Garros skončila pro Montaňese cesta turnajem ve druhém kole na raketě Rogera Federera a ve Wimbledonu ho ve stejné fázi vyřadil Lleyton Hewitt.

Mírným favoritem tohoto klání je podle bookmakerů Albert Montaňes s kursem na výhru 1.58. Na vítězství Oscara Hernandeze si u bwinu můžete vsadit v kursu 2.09.

Reklama