Hlavní obsah

Stáhne Elfsborg náskok Kalmaru?

Švédská Allsvenskan liga je již dávno v plném proudu a jako už tradičně se hraje i přes prázdniny. Jeden z nejlepších týmů posledních sezón - Elfsborg - dnes přivítá momentálně předposlední Gefle a mělo by tak jít o jasnou záležitost.

Článek

Elfsborg překvapil předloni, kdy od začátku sezony mířil za titulem a nakonec ho taky získal. Loni se pokusil o obhajobu, ale v celkovém součtu skončil až čtvrtý za trojicí IFK - Kalmar - Djurgarden. Letos jsou karty prozatím rozdány trochu jinak, jelikož IFK ani Djurgarden nejsou v nejlepších formách. Na čele se jasně drží Kalmar, který má před dnešní dohrávkou o čtyři body více než právě Elfsborg.

Na konci dubna se Elfové dostali do velmi dobré formy a během osmi zápasů ztratili body pouze za bezbrankovou remízu v Hammarby. Momentálně mají za sebou pět výher v řadě a vyhrát chtějí rozhodně i v dnešní dohrávce třináctého ligového kola.

Proti je rozhodně mužstvo Gefle, které s Elfsborgem naposledy prohrálo v roce 2005. Od té doby si připsalo do statistiky tři remízy a v mistrovské sezoně Elfsborgu dokonce výhru na jeho hřišti, což se nikomu jinému nepodařilo. Z tohoto pohledu tak dnes nečeká domácí až tak lehký zápas, jak by se mohlo zdát. Pro Gefle to však bude druhé utkání se silným týmem v řadě a ten první dopadl tragédií - Kalmar si ze západošvédského Gävle odvezl kompletní počet bodů za výhru 5:1.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou dnes domácí jasným favoritem - na vítězství Elfsborgu si můžete vsadit s kursem 1.38. Jestliže si myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 4.05. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 8.85.

Reklama