Hlavní obsah

Vyzraje Garcia-Lopez poprvé na Kiefera?

Eurotip.cz

Ve druhém kole turnaje ve švýcarském Gstaadu s celkovou dotací 389 000 Eur se utkají Nicolas Kiefer a Guillermo Garcia-Lopez. Poprvé se oba potkali již v roce 2005 v Petrohradu a i letos v Miami uspěl německý tenista. Nutno podotknout, že k vítězství potřeboval vždy tři sady.

Foto: tennisserver.com

Německý tenista Nicolas Kiefer

Článek

Guillermo Garcia-Lopez nezačal ročník 2008 vůbec špatně, když ho ve čtvrtfinále v indickém Chennai zastavil Rafael Nadal. V Melbourne zdolal španělský tenista znovu dva soupeře a ve třetím kole nestačil na domácího Tsongu. Zatím nejdál doputoval 88. hráč světa na turnaji v San Jose, kde po výhrách nad Melzerem, Beckerem a Isnerem nestačil v boji o finále na Andyho Roddicka. Na březnovém podniku ATP Masters v Indian Wells sice zdolal na úvod Argentince Roitmana, ale na Rogera Federera byl krátký. Po již zmiňované porážce od Nicolase Kiefera z Miami předváděl 25letý tenista slušné výkony na challengerech v Maroku, ale s Roland Garros se musel po prohře s Rusem Tursunovem rozloučit už ve druhém kole. Naposled hrál rodák z Albacete na trávě ve Wimbledonu a ve třetím kole se musel sklonit před uměním Rainera Schuettlera.

Zde ve švýcarském Gstaadu zdolal španělský hráč po třísetové bitvě domácího Lammera. Nicolas Kiefer se na výhru tolik nenadřel a Itala Nasa přehrál jasně ve dvou setech.

Čerstvě 31letý Němec se letos představil pouze na deseti turnajích ATP, ale několikrát dosáhl slušného výsledku. V březnu v Miami zastavil 32. hráče světa ve třetím kole Rafael Nadal, ale v Hamburku si na něj nepřišli hráči jako Mathieu, Wawrinka či Davyděnko a cesta turnajem pro Kiefera skončila ve čtvrtfinále. Na domácím turnaji v Halle ho zastavil před branami finále Roger Federer a na dvorcích All England Clubu nestačil německý tenista ve třetím utkání na pozdějšího vítěze Rafaela Nadala.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem utkání Nicolas Kiefer s kursem na výhru 1.39. Na vítězství Garcii-Lopeze vypsali experti kurs 2.55.

Reklama