Hlavní obsah

Podívá se Berdych letos podruhé do semifinále?

S blížícím se koncem týdne míří do svého finiše také antukový turnaj ve švédském Bastadu. Tomáše Berdycha čeká ve čtvrtfinále Potito Starace, který naposled vyřadil Marata Safina.

Článek

Tomáš Berdych se po volném postupu z prvního kola utkal s domácím Thomasem Johanssonem, kterého zdolal ve dvou setech. Český tenista nezačal aktuální ročník špatně, když po čtvrtfinále v Sydney došel do osmifinále prvního grand slamu sezony v Melbourne, kde nestačil na světovou jedničku Federera. Zatím nejlepšího výsledku dosáhl 23. hráč žebříčku ATP na turnaji série Masters v Miami na sklonku března. Tam vyřadil Španěla Ferrera či Rusy Tursunova s Andrejevem a postup do finále mu znemožnil Rafael Nadal. S Roland Garros se rodák z Valašského Meziříčí rozloučil už ve druhém kole po prohře s Llodrou a chuť si nespravil ani v Prostějově, kde skončil už ve čtvrtfinále. Naposled se 22letý tenista představil na dvorcích v All England Clubu. Po výhrách nad Koroljovem a Hanescem se ve třetím kole musel sklonit před uměním Fernanda Verdasca.

Potito Starace sice zatím jediné měření sil s Berdychem v roce 2004 prohrál, ale do dnešního utkání určitě nepůjde s přehnaným respektem. Vždyť v dosavadním průběhu turnaje vyřadil zkušeného antukáře Moyu a čerstvého semifinalistu Wimbledonu Safina. „ Je to pro mě velké zklamání, protože jsem zde chtěl zvítězit,“ dodal po prohře Marat Safin.

V minulé sezoně postoupil italský tenista dvakrát do finále turnaje ATP a zakončil ročník mezi 50 nejlepšími hráči světa. Letos se dostal na úvod dvakrát do čtvrtfinále. V Buenos Aires i Acapulcu ho zastavil David Nalbandian. Na turnaji Sunrise vyřadil zanedlouho 27letý hráč Argentince Brzezickiho a Berlocqua, ale znovu mezi posledními osmi prohrál – tentokrát s Grosjeanem. Na challengeru v Neapoli nenašel 58. hráč žebříčku přemožitele a po výhře nad Marcosem Danielem mohl slavit titul. Následně se Starace podíval do třetího kola ve Valencii, ale od té doby na výraznější výsledek čeká.

Favoritem tohoto duelu je Tomáš Berdych s kursem na výhru 1.50. Na vítězství Potita Staraceho vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.25.

Reklama