Hlavní obsah

Zvládne Ferrer souboj se Soderlingem?

Ve čtvrtfinále tenisového turnaje ve švédském Bastadu s celkovou dotací 353 450 Eur se představí nasazená jednička David Ferrer a domácí naděje Robin Soderling. Ten na svého soupeře umí zahrát. Ve vzájemných měřeních sil zvítězil švédský tenista hned čtyřikrát a jedinou výhru si Ferrer připsal loni v Hamburku.

Článek

David Ferrer měl volný postup z prvního kola a v cestě do dnešního čtvrtfinále tak musel zdolat pouze Srba Pashanskiho, se který neměl velké potíže.

V úvodu sezony došel rodák z Javei do čtvrtfinále Australian Open, kde nestačil na pozdějšího vítěze Novaka Djokoviče. Na následujících turnajích se 4. hráč světa výrazněji neprosadil, ale v polovině dubna se dočkal. Ve Valencii zdolal 26letý tenista ve finále Nicolase Almagra a mohl slavit první titul. V Monte Carlu a Barceloně došel do čtvrtfinále, resp. do finále a pokaždé nenašel recept na antukového krále Rafaela Nadala. Na Roland Garros se obhájce prvenství z Bastadu probojoval mezi nejlepších osm, kde prohrál s Gaelem Monfilsem. Druhý letošní titul získal španělský tenista na trávě v Hertogenboschi po výhře nad Marcem Gicquelem, ale ve Wimbledonu vypadl už ve třetím kole.

Po vypadnutí Bjorkmana s Johanssonem zůstal Robin Soderling jediným švédským želízkem v ohni. Osmý nasazený se v prvním kole vypořádal s Italem Fogninim a ve druhém utkání zdolal Oliviera Rochuse.

23letý Soderling vstoupil do sezony na výbornou. Nejprve došel do čtvrtfinále v Marseille, následně nestačil až ve finále v Rotterdamu na Llodru a v Memphisu skončil v posledním utkání na raketě Steva Darcise. Ve třetím kole v Miami zastavil 46. hráče žebříčku Roger Federer, stejně tak jako na dalším podniku série Masters v Hamburku. Třetí kolo se rodákovi z Tibra stalo osudným také na Roland Garros i v Halle. Na svém posledním představení ve Wimbledonu nestačil Soderling ve druhém kole opět na Federera.

Favoritem utkání je David Ferrer s kursem na výhru 1.40. Pokud si myslíte, že uspěje domácí Robin Soderling, využijte u bwinu kursu 2.52.

Reklama