Hlavní obsah

CSKA si zahraje další derby, tentokrát proti Spartaku

Ve 13. kole nejvyšší ruské fotbalové soutěže přivítá čtvrtý Spartak Moskva svého velkého rivala, aktuálně až deváté CSKA, které naposled prohrálo doma s dalším mužstvem z hlavního města – Dynamem.

Článek

Na stadionu v Lužnikách se očekává velice bouřlivá atmosféra a právě derby mezi oběma dnešními soupeři je v Rusku nejvypjatější. Domácím se před přestávkou kvůli Euru vcelku dařilo. Svěřenci trenéra Čerčesova zdolali v 6. kole Nalčik a poté remizovali s FC Moskva. Následně tým, ve kterém hrají třeba Radoslav Kováč či Martin Jiránek, zvítězil 3:0 v Kazani a Jaroslavli nasázel dokonce čtyři branky. Po remíze v Samaře zajistil Spartaku vítězství až v závěru duelu proti Saturnu obávaný střelec Roman Pavljučenko.

V prvním duelu po přestávce to vypadalo, že si druhý tým loňské sezony prodlouží sérii neporazitelnosti na sedm utkání. Na úvodní branku Kaliničenka ale Těrek Groznyj odpověděl ve druhém poločase třemi brankami, na které už otřesení červenobílí nedokázali zareagovat.

„V prvním poločase jsme vsítili branku a vytvořili si mnoho příležitostí. Ve druhém jsme ale dostali tři rychlé góly. Nejlepším týmům by se toto stávat nemělo. Nesmíme ale zapomínat na některé světlé chvilky našeho mužstva,“ dodal po utkání trenér Čerčesov.

Hosté jsou v posledních sezonách úspěšnějším celkem nežli Spartak, když od roku 2003 slavili hned tři mistrovské tituly. Letos ale CSKA provázejí hodně nevyrovnané výsledky. Před přestávkou armádní celek neprohrál čtyři utkání v řadě a zdolal Vladivostok a Khimki. Naposled ale mužstvo Luboše Kaloudy nestačilo na rivala Dynamo Moskva, se kterým prohrálo 0:2.

Nově se musí hosté obejít bez brazilského útočníka Joa, který přestoupil do Manchesteru City. „Strávil jsem zde dva úžasné roky. Chtěl bych všem poděkovat. CSKA zůstane navždy v mé mysli,“ dodal teprve 21letý forvard, který v 50 utkáních nastřílel úctyhodných 30 branek. Na odchodu je možná také obránce Sergej Ignaševič, o kterého se zajímá mistrovský Zenit.

V tomto utkání bookmakeři vidí šance obou týmů padesát na padesát. Na vítězství Spartaku i CSKA si u bwinu můžete vsadit ve shodném kursu 2.60. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 2.90.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články