Hlavní obsah

Gasqueta vyzve v boji o finále Calleri

V semifinále turnaje ve Stuttgartu se utká druhý nasazený Richard Gasquet a turnajová šestka Augustin Calleri. Oba se potkávají na okruhu ATP teprve podruhé. Zatím jediné střetnutí v roce 2004 na antuce v Buenos Aires vyhrál francouzský tenista.

Článek

Richard Gasquet došel na prvním grand slamu sezony Australian Open po výhrách nad Lopezem či Andrejevem do osmifinále. Na následujících turnajích se mu až tak nedařilo a přes druhé kolo se konečně dostal v polovině března v Indian Wells, kde ho mezi posledními šestnácti zastavil James Blake. Kvůli zranění kolene musel 22letý Gasquet oželet domácí French Open. Na dvorce se aktuálně patnáctý hráč světa vrátil v londýnském Queensu a skončil až ve čtvrtfinále na raketě Davida Nalbandiana. V Hertogenboschi se rodákovi z Beziers příliš dobře nevedlo, ale na Wimbledonu se podíval do osmifinále. Tam podlehl po velké bitvě Britu Murraymu.

Zde v Německu se francouzský tenista po výhrách nad Rosolem a Montaňesem probojoval mezi poslední čtyři, což se mu letos ještě ani jednou nepovedlo. Augustin Calleri musel v pavouku turnaje zdolat o jednoho soupeře více. Nejprve si poradil s Melzerem, poté vyřadil Pabla Cuevase a naposled mu po prvním setu vzdal Michael Berrer.

Hned na samotném startu sezony se argentinský tenista podíval do čtvrtfinále v katarském Dauhá, kde byl nad jeho síly Stanislas Wawrinka. Do stejné fáze turnaje se dostal i v Sydney, tam ho zastavil Radek Štěpánek. Po čtvrtfinálové účasti v Acapulcu dosáhl stejného výsledku i na antuce v Houstonu, kde mu stopku vystavil James Blake. Na výbornou vyšel 32letému tenistovi turnaj v Casablance, kde až v semifinále podlehl Francouzi Benneteauovi. Na French Open ale 52. hráč světa vypadl hned v prvním kole. Po triumfu v Prostějově skončil rodák z Rio Cuarta ve Wimbledonu v kole druhém.

Na vítězství favorizovaného Richarda Gasqueta vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.33. Pokud více věříte Augustinu Callerimu, vsaďte si na něj v kursu 2.78.

Reklama