Hlavní obsah

Dynamo přivítá Lokomotiv

Po včerejším derby Spartaku s CSKA má nejvyšší ruská liga na programu další souboj celků z hlavního města. Aktuálně třetí tým tabulky, Dynamo Moskva, vyzve šestý Lokomotiv, který na svého soupeře ztrácí pouhé dva body a má navíc utkání k dobru.

Článek

Domácí čekali na přelomu dubna a května na vítězství plných pět utkání. Dočkali se až v posledním duelu před přestávkou proti Těreku Groznyj, když se v 63. minutě trefil záložník Miguel Danny a o šest minut později přidal druhou branku obránce Leandro Fernandez. Mužstvo z hlavního města Čečenska už pouze v závěru zkorigovalo na konečných 1:2. Před týdnem si svěřenci trenéra Kobeleva odvezli cenné tři body z půdy CSKA, kde po brankách Semšova a Kolodina zvítězili 2:0. Právě prvně jmenovaný záložník svůj současný klub možná opustí. Velký zájem o něj projevil vedoucí tým Premier ligy Rubin Kazaň.

„Bohužel jsem neviděl poslední utkání Lokomotivu, ale je jasné že jsou hodně silným a vyrovnaným týmem,“ říká na adresu dnešního soupeře Dmitrij Kombarov, který bude opět směřovat své přihrávky na nejspíš znovu osamoceného forvarda – Alexandra Keržakova.

Hosté sice prohráli první utkání sezony s Rubinem Kazaň, ale v následujících devíti střetnutích hořkost porážky nepoznali. Poslední zápas ale svěřenci trenéra Rakhimova nezvládli. Po remíze na půdě posledního Chimki ale Lokomotiv naposled nestačil před vlastními fanoušky na Akmar Perm. „Dick Advocaat nebyl zprvu na lavičce Zenitu příliš úspěšný a podívejte se, kde je Petrohrad nyní. V klubu dostal důvěru na budování týmu a více času potřebuje i náš kouč. Rakhimov má smlouvu na 3 roky a plně mu důvěřuji,“ říká prezident Lokomotivu na adresu současného trenéra, který do klubu přišel v prosinci loňského roku.

Na vítězství domácího Dynama vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.25. Na vítězství Lokomotivu Moskva určili bookmakeři kurs 3.00 rovné a stejný kurs je i na remízu.

Reklama