Hlavní obsah

Berdych si zahraje první letošní finále

Poprvé od roku 1984 se v semifinále Swedish Open objevili čtyři nejvýše nasazení hráči. Mezi nimi nechyběl Tomáš Berdych, který v boji o finále porazil i díky osmi esům a třem brejkům Fernanda Verdasca a vrátil mu tak nedávnou porážku z Wimbledonu. O svou první letošní trofej se třetí nasazený popere s Tommym Robredem.

Článek

Berdycha tak dnes čeká další Španěl v řadě, se kterým nemá doposud špatnou bilanci. Robreda totiž dokázal porazit před čtyřmi lety na Olympijských hrách v Aténách a také loni na turnaji série Masters v Monte Carlu. Jedinou porážku utrpěl v roce 2005 v Dubaji, kde mu soupeř povolil uhrát pouhých šest gamů.

Už z tohoto pohledu je jasné, že se dnes dá očekávat vyrovnaný souboj a díky malinko horšímu postavení v žebříčku je rodák z Valašského Meziříčí spíše outsiderem. V Bastadu se však Berdychovi tradičně daří. Už při své premiéře na zdejší antuce v roce 2005 postoupil do finále, když podlehl pouze Rafaelu Nadalovi.

Dnes poměří síly s dalším ze Španělů. Tommy Robredo však v poslední době dosti tápe a ze své stále poměrně nedávné 5. příčky žebříčku ATP spadl dokonce na 17. místo. V Bastadu se však zvedl a nutno uznat, že dokázal porazit opravdu velmi silné hráče. Jakožto nasazený vstoupil do turnaje druhým kolem s domácím Bjorkmanem a kromě něho porazil cestou do finále i Fina Nieminena a svého krajana Davida Ferrera.

„S Davidem to bylo hodně těžké. On je bezpochyby jedním ze současných nejlepších hráčů světa, o čemž i hovoří jeho 4. příčka na žebříčku. Dvakrát jsem s ním letos už prohrál a ve třetím zápase mi pomohlo i štěstí. Během pauzy zapříčiněné deštěm mi trenér poradil se změnou taktiky a díky tomu jsem nakonec vyhrál,“ konstatoval po semifinálovém zápase Robredo.

Myslíte si, že dnes Berdych získá svůj první letošní titul, pak využijte sázky na českého tenistu s kursem 2.13. Tommy Robredo je velmi nepříjemný hráč a dnes je favoritem. U bwin si na Španěla vsadíte s kursem 1.56.

Reklama