Hlavní obsah

Naváží Gefle na překvapivé vítězství v Elfsborgu?

Gefle sice do nové sezony nejvyšší švédské fotbalové soutěže nevstoupili zrovna šťastně, ale v uplynulém týdnu zvládli na výbornou dohrávku na hřišti předloňského mistra - Elfsborgu. Vítězstvím 1:0 se trochu odpoutali ze spodku tabulky a po dnešku na tom mohou být ještě lépe. Na jejich hřiště totiž míří Trelleborg, který má v tuto chvíli o pouhé dva body více.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Jsou tomu tři roky, co Gefle postoupilo mezi elitu. V ani jedné sezoně se tomuto mužstvu však nějak obzvlášť nedařilo a letos to prozatím není opět žádná sláva. Ještě minulý týden celek ze západošvédského Gävle utrpěl doma debakl 1:5 s Kalmarem, ale v týdnu velmi překvapil. Elfsborg naopak potvrdil, že na Gefle vůbec neumí zahrát a prohrou 0:1 ztratil kontakt s vedoucím Kalmarem.

Gefle by naopak tento výsledek mohl zvednout, ale vše se uvidí v dnešním duelu s Trelleborgem. I toto mužstvo nedávno hrálo pouze druhou nejvyšší soutěž, mezi elitu konkrétně postoupilo až předloni. V premiérové sezoně první ligy však svěřenci Toma Prahla skončili až třináctí a zachránili se tak opravdu jen o fous. Letos si nevedou prozatím o moc lépe a je otázkou jestli se po dnešním zápase udrží na současné 11. příčce.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního zápasu domácí - na vítězství Gefle si můžete vsadit s kursem 2.25. Jestliže si myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.20. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 3.05.

Reklama