Hlavní obsah

Ve francouzském souboji změří síly Simon s Mahutem

V prvním kole v letošním týdnu jediném turnaji na tvrdém povrchu v americkém Indianapolisu se v ryze francouzském duelu utkají Gilles Simon a Nicolas Mahut. Oba hráči se potkali před čtyřmi lety v Grenoblu a úspěšnější byl druhý jmenovaný.

Článek

Minulý ročník byl pro Gillese Simona zatím jeho nejzdařilejším. Skončil jako třetí nejlepší francouzský tenista, připsal si první dva tituly na okruhu ATP a zvítězil v celkových 35 zápasech.

Po vypadnutí ve třetím kole Australian Open s Rafaelem Nadalem skončil rodák z Nice ve stejné fázi také v Marseille. Na turnaji v Rotterdamu 26. hráč žebříčku ATP po výhrách nad Lopezem, Tipsarevičem a Gabashvillim prohrál až v semifinále se Švédem Soderlingem. Na dalších turnajích v březnu ani dubnu se mu nikdy nepodařilo přejít přes druhé kolo. Chuť si tak spravil až na antuce v Casablance, kde zdolal třeba krajana Gicquela a ve finále si poradil s dalším Francouzem Benneteauem. Na domácím vrcholu sezony Roland Garros mu stopku vystavil hned na úvod Radek Štěpánek a. Na trávě v Nottinghamu a Wimbledonu skončil 23letý hráč v obou případech ve třetím kole s Fernandem Verdascem resp. Richardem Gasquetem.

Nicolas Mahut se loni poprvé podíval do elitní padesátky a dosáhl na turnajích ATP na dvě finále. Momentálně mu však patří až 69. příčka a výkonů z roku 2007 zatím nedosahuje. Po druhém kole Australian Open dokráčel rodák z Angers do semifinále challengeru v Bergamu a v Marseille došel do čtvrtfinále, ve kterém podlehl Britu Murraymu. V úvodu března přešel 26letý tenista v Indian Wells přes Koroljova s Almgarem, ale Roger Federer byl nad jeho síly. Do třetího kola se dostal ještě v červnu na trávě v Queensu, kde ho zastavil David Nalbandian. V Nottinghamu i Wimbledonu se Mahutovi opět vůbec nedařilo a loučil hned v prvním kole.

Mírným favoritem utkání je Gilles Simon s kursem na výhru 1.65. Pokud věříte v úspěch Nicolase Mahuta, vsaďte si na něj u bwinu v kursu 1.98.

Reklama