Hlavní obsah

Schuettler se utká s Beckem

Na tenisovém turnaji v americkém Indianapolisu s celkovou dotací 525 000 dolarů vyzve v prvním kole zkušeného Rainera Schuettlera jeho krajan Andreas Beck. Oba se potkávají podruhé v kariéře. Před dvěma lety v Eckentalu se z vítězství radoval Schuettler.

Foto: DPA/EPA

DEFAULT TITLE

Článek

Rainer Schuettler neprožil loni vůbec podařenou sezonu, když se poprvé od roku 1998 neudržel mezi nejlepší stovkou. Letos na Australian Open zdolal Francouze Clementa, ale posléze nestačil na Gillese Simona. V závěru ledna na challengeru ve Wroclawy došel až do semifinále, kde prohrál s Rakušanem Melzerem. Špatná forma provázela 32letého hráče následně na ne tolik prestižních challengerech a další vítězný duel na turnaji ATP si připsal až v květnu v Casablance, kde zdolal Australana Guccioneho, avšak vzápětí se s turnajem loučil po prohře s Venturou.

V Hertogenboschi vypadl rodák z Korbachu znovu ve druhém kole, ale doslova díru do světa udělal na nedávno skončeném Wimbledonu. Tam aktuálně 39. hráč světa vyřadil třeba Američana Blaka, Srba Tipsareviče či Arnauda Clementa a až v semifinále třetího grand slamu sezony nestačil na Rafaela Nadala. Zkušený Němec se měl představit i na domácím turnaji ve Stuttgartu, ale kvůli zranění lokte se musel odhlásit.

Andreas Beck si letos na elitních turnajích připsal pouhé dvě výhry. Ty mu ale stačily na domácí půdě v Halle k nejlepšímu výsledku na turnaji ATP v podobě postupu do čtvrtfinále, kde byl nad síly 22letého hráče James Blake. Kromě tohoto na Beckovi poměry životního výsledku se 122. hráč světa letos dostal do dvou finále challengerů v Sarajevu a Drážďanech a v obou případech byl úspěšný. Zvládne dnes svůj souboj s téměř o generaci starším krajanem?

Na vítězství Rainera Schuettlera vypsala sázková kancelář bwin příjemný kurs 1.42. Pokud si vsadíte na výhru Andrease Becka, znásobíte svůj vklad kursem 2.45.

Reklama