Hlavní obsah

Potvrdí Hanescu poslední formu?

V prvním kole antukového turnaje v Kitzbühelu s celkovou dotací 571 000 Eur se představí vítěz turnaje ze švýcarského Gstaadu z minulého týdne Victor Hanescu. Ten vůbec poprvé potkává Pabla Andujara.

Foto: Francisco Leong/AFP/Getty Images

Rumunský tenista Victor Hanescu.

Článek

Victor Hanescu až doposud neprožíval příliš podařenou sezonu. Na prvních třech turnajích letošního roku vypadl hned v prvním kole a první výhru si připsal v závěru února v Memphisu, kde mu vzdal Yen-Hsun Lu. Dále se už rumunský tenista nepodíval, když ho vyřadil Robin Soderling. Do druhého kola prošel rodák z Bukurešti také v Indian Wells, Estorilu a Roland Garros. Teprve pátý vítězný zápas odehrál na trávě Wimbledonu, kde si poradil s Alejandrem Fallou, ale v zápětí nestačil na Tomáše Berdycha.

Minulý týden se ale aktuálně 35. tenistovi světa nadmíru dařilo na antuce v Gstaadu, kde si připsal vůbec první titul v kariéře. „Už minulý rok jsem měl velkou šanci na celkové prvenství v Bukurešti. Dnes to bylo hodně psychicky náročné,“ říká momentálně nejlepší hráč v Rumunsku. V průběhu turnaje to s Hanescem přitom nevypadlo zrovna růžově, když ve druhém kole musel proti Karlovičovi odvracet tři match pointy. Nakonec po setech 6-7, 7-6 a 7-6 zvítězil a dále ho nezastavila ani světová desítka Wawrinka.

„Mohli byste říci, že to bylo snadné finále, ale hrál jsem opravdu dobře. Rozhodně nejlepší tenis mé kariéry. Na tento moment jsem velmi hrdý,“ dodal 26letý tenista po pouhých 71 minutách závěrečného souboje s Andrejevem.

Pablo Andujar toho zatím mezi elitou na turnajích ATP příliš mnoho neodehrál. Letos se představil jen na dvou turnajích, ale na hráče z druhé stovky žebříčku si nevedl špatně. Na dubnovém turnaji ve Valencii si poradil s Kristofem Vliegenem, ale následně nestačil na silného Davida Ferrera. Druhý vítězný duel pro 22letého tenistu přišel na Roland Garros, kde si poradil s Italem Volandrim. Na challengerech si španělský tenista v probíhajícím ročníku žádný triumf nepřipsal, ale dvakrát se podíval do finále a čtyřikrát se probojoval mezi nejlepší čtyři.

Bookmakeři favorizují Victora Hanesca s kursem na výhru 1.45. Pokud si myslíte, že si Pablo Andujar připíše šestý vítězný souboj na turnajích ATP v kariéře, vsaďte si na něj u bwinu v kursu 2.37.

Reklama