Hlavní obsah

Blake se utká s Izraelcem Selou

Velmi těžkého soupeře přisoudil los Dudi Selovi na turnaji v americkém Indianapolisu. Kromě toho, že je James Blake nasazenou jedničkou, bude mít na své straně i domácí publikum.

Článek

James Blake se v Indianapolisu už jednou radoval z celkového prvenství. Před dvěma lety zde ve finálové třísetové bitvě zdolal Andyho Roddicka. Loni ho však ve čtvrtfinále zastavil urostlý krajan Sam Querrey.

V prvním utkání sezony sice americký tenista prohrál v Sydney s Francouzem Santorem, ale na Australian Open se na úvod zaskočit nenechal a došel až do čtvrtfinále, kde podlehl Rogeru Federerovi. Na následujícím podniku v Delray Beach zdolal třeba Igora Kunitsyna či Robby Ginepriho, ale ve finále nestačil překvapivě na mladého Japonce Nishikoriho.

Na turnajích v Miami a Indian Wells se světová osmička zastavila vždy ve čtvrtfinále na raketě Rafaela Nadala, který do té doby ve vzájemných utkáních vycházel naprázdno. V polovině dubna se dostal rodák z New Yorku podruhé do finále a znovu nedokázal porazit předem odepisovaného soupeře – Španěla Granollerse. Na turnaji ATP Masters v Římě skončil 29letý tenista mezi posledními osmi, ale na Roland Garros se loučil už ve druhém kole. Na trávě v Halle potom nestačil v boji o finále na Němce Kohlschreibera, ale ve Wimbledonu se mu opět nedařilo. Na domácí půdě by se Blake před blížící se Olympiádou a US Open jistě rád vrátil do vítězných kolejí.

Dudi Sela se stal loni první Izraelcem od roku 2001, který zakončil sezonu mezi první stovkou nejlepších tenistů světa. V té se drží i v současné chvíli. Výhra nad Rakušanem Slanarem z prvního kola Australian Open byla jeho na dlouhou dobu poslední. Až za dva měsíce si 23letý hráč připsal druhé vítězství – v Indian Wells nad Nicolasem Kieferem. Na turnaji série Masters v Miami došel izraelský tenista letos zatím nejdál. Po výhrách nad Leem a Robredem skončil ve třetím kole na raketě Jose Acasusa. Od té doby už stejný výsledek nezopakoval a povětšinou se loučil v prvním kole.

James Blake je jasným favoritem s nízkým kursem na výhru 1.06. Na vítězství Dudi Sely vypsala sázková kancelář bwin kurs 5.92.

Reklama