Hlavní obsah

Vliegen vyzve Montaňese

Už včera začaly boje na tenisovém podniku v holandském Amersfoortu s celkovou dotací 326 000 Eur. Podruhé v poměrně krátké době se potkávají Albert Montaňes a Kristof Vliegen.

Foto: AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON

Španělský tenista Albert Montaňes.

Článek

Oba se střetli na druhém grand slamu sezony na antukových dvorcích Rolanda Garrose, kde sice španělský tenista zvítězil ve třech setech, ale pokaždé o osudu sady musela rozhodnout až zkrácená hra.

26letý Kristof Vliegen letos prožívá velice průměrnou sezonu. Na začátku roku došel do druhého kola v indickém Chennai, stejně tak i na Australian Open. Následně se sice radoval z vítězství na challengeru ve Wroclawy, kde si ve finále poradil s Rakušanem Melzerem. Poté se aktuálně až 124. hráč světa podíval jenom čtyřikrát do druhého kola, z čehož vyplývá jeho letošní bilance 6 výher a 14 porážek. Naposled si na turnaji v Gstaadu poradil s Argentincem Arguellem, ale zápas s Caňasem musel skrečovat.

Albert Montaňes je na tom v probíhajícím ročníku přeci jenom lépe, i když jeho bilance je rovněž záporná – 15 výher a 16 porážek. Na prvním grand slamu sezony v Melbourne vypadl 63. hráč světa hned v prvním kole s domácím Jonesem. Nejvydařenější částí sezony byl pro 27letého hráče měsíc duben a začátek května. Po triumfu na challengeru v Monze došel Montaňes do čtvrtfinále podniku v Barceloně, kde nestačil na Wawrinku a stejný počin předvedl i na turnaji ATP Masters v Hamburku, kde postupně vyřadil Fishe, Acasusa, Tipsareviče a nestačil až na Srba Djokoviče. Na Roland Garros skončila pro Montaňese cesta turnajem ve druhém kole na raketě Rogera Federera a ve Wimbledonu ho ve stejné fázi vyřadil Lleyton Hewitt. Naposled se španělský tenista představil ve Stuttgartu a po dlouhé době se probojoval opět mezi posledních osm, když vyřadil Argentince Acasusa a krajana Hernandeze.

Bookmakeři bwinu více věří Albertu Montaňesovi s kursem na výhru 1.23. Pokud si vsadíte na postup Kristofa Vliegena, využijete kursu 3.35.

Reklama