Hlavní obsah

Kazaň přivítá Saturn Moskva

Dohrávka 13. kola nejvyšší ruské fotbalové ligy nabízí souboj aktuálně vedoucího celku celé soutěže Rubinu Kazaň s dvanáctým Saturnem Moskva.

Foto: Getty Images

Zkušený záložník Rubinu Kazaň Sergej Semak.

Článek

Domácí vstoupili do nového ročníku ve velkém stylu a zdá se, že jejich ambice mohou mířit na ty nejvyšší příčky. Rubin přitom v loňské sezoně skončil až na celkové desáté pozici. Už od úvodu se Kazani výsledkově dařilo, když vyhrála prvních sedm utkání. Na začátku května sice svěřenci Kurbana Berdyyeva porazili FK Moskva, ale od té doby jen marně čekají na tříbodový zisk. Nejprve prohráli na půdě Nalčiku a v posledním duelu před přestávkou jenom remizovali před vlastním publikem s Jaroslavlí 1:1, která na branku tureckého záložníka Karadenize odpověděla až v 90. minutě.

Ani naposled se Kazaň vítězství nedočkala, i když po brankách mladého Ekvádorce Noboy nad Samarou dvakrát vedla. Křídla Sovětů podruhé vyrovnávala až tři minuty před koncem z penalty. Minulý rok se tým z oblasti Tatarstánu utkal se Saturnem dvakrát a pokaždé prohrál.

Loni se Saturnu na svého dnešního soupeře dařilo a v podobném duchu by hosté jistě rádi pokračovali i nyní. Mohli by navázat třeba na souboje druhého kola Intertoto Cupu, ve kterém nejprve na domácí půdě deklasovali 7:0 Ettelbruck a v Lucembursku už jenom kontrolovali vývoj a remizovali 1:1. Ve třetím kole je ale čeká o poznání těžší soupeř – německý Stuttgart.

V ruské Premier Lize ale poslední dvě utkání hostům příliš nevyšla. Ještě před přestávkou celek českého brankáře Antonína Kinského prohrál na hřišti Spartaku po brance Pavljučenka z 89. minuty a přesně před týdnem hrál bez branek s FC Moskva.

Na výhru domácí Kazaně vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.55. Pokud věříte ve vítězství Saturnu Moskva, využijte poměrně vysokého kursu 5.80. Na remízu je kurs 3.40.

Reklama